16-jarige Ruud de Kock wint tweede rankingtoernooi

16-jarige Ruud de Kock wint tweede rankingtoernooi

Vorige week werd in Gasterij De Engel het 2e rankingtoernooi gehouden, de 16 jarige Ruud de Kock uit Halsteren won in de finale van Jan Jonker met 5 tegen 1. Voor de 2e keer op rij won een jeugddarter een rankingtoernooi.

30 Darters schreven zich in. Waaronder een “oud-gedienden” Theo Elemans. Dat hij het nog kon liet hij meteen zien, dat de dubbels niet meteen raken waren, dat komt weer wel. Hij won 2 partijen en de rest een beetje punten sprokkelen, kwam hij toch een ronde verder. Ook Jeroen Rijndorp was er, zo 1 keer per jaar doet hij mee. Zo mochten we ook Jan Gulden(Euro)

verwelkommen, laatste keer was misschien wel 5 jaar geleden. Maar ook hij wist hem nog goed te raken.(bier). Het team Big Ben was bijna volledig aanwezig, maar dat gold ook voor Slippers Cue uit Zevenbergen.

John Antes wist zich op het nippertje te plaatsen, maar liet toch “vrij grote namen” achter zich. Henk van der Horst, Rob Godschalk, Iwan Silvius, Joost Bastelaere, Marijn van Peer, alle kwamen te kort.

De kampioen van vorig seizoen Paul Vreugdenhil had vrij kunnen maken. Dat het darten nu even niet is, liet hij ook zien. Maar helemaal weg is het nooit! Hij wist zich weliswaar te plaatsen bij de beste 16, maar verloor van Ed van Hoogenboom. Da’s geen schande, maar het was bij beide spelers nog niet het nivo, dat we zijn gewend.

Jan Jonker was ook weer van de partij, zonder ook maar 1x 180 te gooien(red.langgeleden) geen noemenswaardige finish wist hij toch de finale te halen. De halve finale tegen Corne van Mastrigt wist hij te winnen met 4-2. Dit zijn zo ongeveer de 4 darters die de strijd dit seizoen met elkaar aangaan. Misschien dat Dylan van Beers zich er in gaat mengen, of een andere outsider Edwin Gelens, of Ruud de Kock blijft geheel het seizoen komen, dan wordt het anders. Er zijn nog wel wat darters die op dat nivo er tegen aan hangen, Rik Luyks, Iwan Silvius, Jan van de Klundert, Erwin van Beurden, kunnen vooral voor verrassingen zorgen.

Maar ook Jan Leijs, die zich weer wist te plaatsen bij de besten en vervolgens van z’n maatje Edwin(Gelens) met 3-1 won (red. 2×180), daarna Dylan wist uit te schakelen met 3-2, de finale leg 102 wist uit te gooien. Echter Ruud de Kock werd hem teveel, maar toch een mooie 3e/4e plaats.

De jeugddarters Ruud, Dylan en Jimmy, hadden een algemene training, althans zo leek het, een dagje voor Open Groningen.

Ruud liet het beste van zich zien. Hij won in de knock-outfase van, Jan vd Klundert met 3-1, waaronder 3x 180 wist te gooien, Ed van Hoogenboom met 3-1, Jan Leijs met 4-1 en in de finale tegen Jan Jonker met 5-1.

Iwan Silvius had de hoogste uitworp van de avond, deze lag niet hoog, namelijk 109.