3E TOERNOOIZEGE VOOR ED HOOGENBOOM

Het 9e toernooi van 7-Bergse ranking werd bezocht door 24 darters. Met nog 3 toernooien te gaan, wordt er gestreden voor een plaatsje voor het eindtoernooi. Zowel voor de laatste- als voor de eerste plaatsen, zullen er nog spannende momenten aanbreken. In ieder geval doet Ed Hoogenboom een poging om de eerste plaats te behalen. Wederom stond hij in de finale, deze keer moest hij het opnemen tegen de 18 jarige Arwaldo Fioole, die door zijn goede spel voor de eerste keer een finale plaats wist te behalen.

Er werden 6 voorrondes gespeeld, waarbij later bleek dat 6 punten bijna voldoende was.  De allereerste partij die moest werd gespeeld was Edwin Gelens tegen Jan Leijs, waarbij Edwin zeer sterk speelde en Jan geen schijn van kans had. Na 6 partijen stonden beiden gelijk aan aantal punten en moesten er 10 bulls worden gegooid. Waar Edwin steeds minder ging darten, ging het met Jan steeds beter. In 4 beurten was het dan ook gedaan. Voor Edwin zijn 2e keer dat ie geen ronde verder kwam.

Zo goed dat het vorige keer ging zo slecht ging het deze keer bij Joost van Bastelaere. Tegen Gerben vd Berg wist hij nog te winnen met 2-0, tegen Iwan en Rik pakte ie nog 1 puntje, toch niet de minste darters! Maar tegen Dick en Henk verloor ie met 2-0. Joost heeft hard zijn puntjes nodig voor het eindtoernooi, in “strijd” met Luc Snels, die waarschijnlijk zich wel wilt plaatsen! Luc daarentegen kon zich wel plaatsen en werd uitgeschakeld in de kwartfinale. Ook Rob Godschalk wilt na jaren weer eens mee doen in de ranking en uiteraard zich plaatsen. Behaalde de meeste punten van zijn teamgenoten, Maurice, Henk en Arwaldo, moesten er aan geloven. “Baasje”! In de partij Arwaldo tegen Ed, wat later dus ook de finale werd, wist Ed de hoogste finish te gooien met een mooie 167. Een aantal darters wisten nog wel te finishen een 126 Jan Jonker en Rik Luyks, 127 Dylan van Beers, 120 Arwaldo.

Na de top 4 van de ranking, die er kwalitatief wel iets bovenuit springt, is er grote groep met darters van gelijkwaardig niveau. Maken elkaar gedurende de rankingtoernooien elkaar hartstikke lastig. Soms zijn ze gelijkwaardig aan de top 4, of zelfs beter. En er zijn darters bij die wel die kwaliteit hebben, maar nog niet door kunnen breken.

Beste 16

Beste uit de poule kwam Jan Jonker met 1 verliespunt, Rik Luyks gevolgd Gebert Knook. Jan speelde zijn eerste partij tegen die andere Jan en won gemakkelijk met 3-0. Rene Hagenaars, zeker een aanwinst voor de ranking won van Maurice Rijnart met 3-2. Paul Vreugdenhil won wederom van Dylan van Beers. Ed won Dirk. Arwaldo won en je mag toch vermelden, onverwacht, van Corne van Mastrigt. Ook al was Corne niet in beste doen, je moet er toch maar van zien te winnen. Iwan Silvius won van Gebert met 3-2. Gebert heeft wat problemen met het afmaken van zijn partijen. Luc won van Rob en Rik van Olaf.  Rik speelde goed, hij kan heel wisselvallig zijn, maar hij heeft het wel in zich. Ook tegen Luc won ie en plaatste zich hiermee voor de halve finale. Voor Jan was het heel de avond al “werken” geblazen. Het ging niet vanzelf. Toch won ie van Rene Hagenaars en stond ie in de halve finale. Arwaldo tegen Iwan 3-0. Ed tegen Paul, die komen elkaar nogal eens keertje tegen. Ik heb toch wel de indruk dat het met Paul steeds beter gaat, ondanks dat ie veel minder dart. Een 3-2 verlies, zegt genoeg.

Halve finale

De partij Ed tegen Jan werd een eenvoudige 4-0. De andere halve finale werd een zeer spannend potje Rik tegen Arwaldo. Voor Rik zijn 2e halve finale. Inmiddels weet hijzelf wel wat de oplossing is, om dit vaker te presteren. Voor Arwaldo de eerste keer en wie weet hoe vaak dat dit nog gaat gebeuren? In ieder geval 2 goeie darters tegen elkaar, waar nog lang niet alle capaciteiten van zijn getoond. Rik pakte de voorsprong met 2-0, waarop Arwaldo zich terug knokte naar een gelijke stand, maar ook een 2-3 voorsprong pakte met een 114 finish. Rik maakte gelijk, waarna Arwaldo door zijn goede scores het af kon maken.

Finale

Tsja, na zo’n enerverende partij, waarbij beide darters alles moesten geven, zat Edje in alle rust naar deze partij te kijken. Ed, “de Master”, van het afgelopen seizoen en volgens mij heeft ie zijn zinnen gezet op een vervolg! Een titel prolongeren zou een unicum zijn in de ranking! “De moe”gestreden Arwaldo, was geen partij voor Ed. Ed was oppermachtig en ging voortvarend van start met een 1-0 en 2-0. Arwaldo probeerde aan te sluiten en  maakte 2-1 met nog een 180 worp, zijn 5. Daarna was het alleen maar Ed, met 3-1,4-1 en 5-1.