5 TOERNOOIOVERWINNING OP RIJ VOOR ED HOOGENBOOM

5 TOERNOOIOVERWINNING OP RIJ VOOR ED HOOGENBOOM

In het 23 jarig bestaan van de 7-Bergse Ranking was er niemand in geslaagd om 5 toernooien op rij te winnen, tot afgelopen zaterdag, Ed Hoogenboom. Dit seizoen wist Ed 7 toernooien te winnen wat een evenaring van het record is van Corne van Mastrigt(seizoen 2011-2012) en Erwin Slabbekoorn(1996-1997). Ed won de finale met 5-0 van Patrick Breugelmans eveneens uit Belgie. De verliezersronde werd gewonnen door Arwaldo Fioole, De hoogste uitworp ging naar Jan Jonker met 135.

Ed Hoogenboom favoriet voor het Masterstoernooi(eindtoernooi) wist tijdens dit seizoen 34 keer 180 te gooien en de volgende finishen te gooien tijdens 10 toernooien, 160, 140, 128, 122, (2x) 120, 118, 117, 114, 110 en 100. De hoogste finish van het seizoen ging naar Paul Vreugdenhil met 170. De overige toernooien werden gewonnen door Dennie de Jong(7e), Ferry Beijleveld(6e), Paul Vreugendehil(1ste) en Corne van Mastrigt 3e en 5e. De top 4 van de ranking zullen ook de poules aanvoeren, in volgorde zijn dat, Ed, Corne van Mastrigt, Jan Jonker en Luc Snels.

Tijdens het laatste toernooi moest nog worden gestreden om zich te plaatsen bij de beste 16 en zo deelname aan het Masterstoernooi te verzekeren. De overige darters met voldoende gespeelde wedstrijden spelen in een B-toernooi, waar ook nog wat te behalen valt. Arwaldo Fioole had een 1 puntje nodig op Jan Willem van Ham en Johan Stoop. Uiteindelijk bleef hij steken op  half puntje van Johan Stoop. Hiermee werd alleen wat gewijzigd in de stand.

Na 6 rondes stonden er 3 Belgen bovenaan, nummer 4 was Martin van de Ree. 7 punten zou voldoende zijn voor te winnaarsronde. De sterkte van het deelnemersveld was mooi verdeeld in de sheet. Mooie en spannende partijen waren er te zien. Ed kreeg het niet zo maar kado, want tegen Paul moest hij flink aan de bak. 3x 180 waren er voor nodig om Paul te breken met een nipte zege van 3-2. Zo’n paar keer per jaar piekt Paul en vaak tegen met de Masters. Ook Jan Jonker komt op niveau, won van Maurice Rijnart met 3-2 en won ook van Martin vd Ree, om vervolgens in de halve finale te verliezen van Ed. Weer op die “lage”dubbels! Die hoge, dat gaat wel bij hem, 135, 126, 101(om wat noemen) en scorend vermogen is er ook, dus…!? Corne verloor van Luc Snel met 3-1, werd wel een pittig potje. Luc begon met 140, 140, 140 en verloor nog bijna. Daarna stokte het bij Corne ook op de dubbel. Patrick Breugelmans won al zijn partijen moeizaam, of de tegenstanders hadden het net even niet op de beslissende momenten. Zijn eerste partij won ie van Jan Leijs met 3-2, daarna Rob Godschalk 3-2. Luc Snels 4-3.

Zoals zo vaak, dat de finale geen strijd oplevert. Ed, in deze vorm, wordt voor velen de uitdaging. Indien hij de Masters zou winnen wordt dat ook een record, namelijk voor de 3e keer op rij.

Het Masterstoernooi wordt op zaterdagavond 23 juni vanaf ongeveer 20.00 uur gehouden in Zaal Verhoeven te Zevenbergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>