Angelique & Martin van de Ree wederom beste Mix-Koppel

Angelique & Martin van de Ree wederom beste Mix-Koppel

Zaterdag 31 mei j.l. werd het Mix-Koppel (met partner) van het Gesloten Moerdijk 2014 gehouden in Gasterij De Engel. Het gezelligheidstoernooi met de vrouwelijke wederhelft om te bepalen wie zich een jaar lang, KAMPIOEN van de Gemeente Moerdijk mag laten heten. Het toernooi dat nu voor de derde keer werd gehouden is voor het tweede jaar op rij gewonnen door Martin en Angelique van de Ree uit Willemstad.

In het toernooi werd voor de eerste keer een verliezersronde en winnaarsronde gespeeld. De organisatie maakte in het begin de fout om een best of vijf te spelen, wat later bleek niet de beste optie. In sommige poules duurde het maar en duurde maar……… Daarnaast moest iedereen zich houden aan het rookbeleid. Maar desalniettemin werd er voor “elke punt” gestreden. Enkele vaste klanten hadden zich ook ingeschreven, die ooit weleens een pijltje in haar of zijn hand gehad. De organisatie had wat extra beloningen voor de dames en niet-darters onder ons. Zo konden de dames die een worp hadden van 100 of meer een consumptie krijgen. Er werden in de poules elf boven de honderd geworpen. De hoogste uitworp van de avond ging naar Angelique Bakx met 40.

Dat de dubbel gooien lastig is, werd in de partij van Martin Boot met Corine tegen Paul Eland en Ruby, heel duidelijk. Na verschillende keren getracht te hebben de dubbel te gooien, werd maar besloten om het getal te gooien. Martin en Corine deden het niet heel slecht, maar zij pakten net naast de prijzen in de verliezers-ronde. Paul Eland en Ruby moesten in de verliezersronde tegen hun (schoon)ouwelui, Hans en Ciel. Dan is het maar beter om te winnen, want anders moet je dat heel het jaar aanhoren!
In deze poule werd Paul Vreugdenhil met Danielle overduidelijk eerste in de poule. De runner-up van vorig jaar Edwin Gelens met Lesley werden tweede.

Dat het kasteleins echtpaar Mario en Sandra nu elke dag even trainen was over duidelijk te zien. Maar net een paar pijlen geworpen te hebben scoorde Sandra haar eerste consumptie met een 101 worp. Het koppel zat in een sterke poule, waaronder Jan Willem van Ham met Marieke en het kampioenskoppel van vorig jaar Martin en Angelique van de Ree. In de verliezersronde voelde Mario en Sandra zich wel thuis, want alle partijen werden door hun gewonnen.

Het dartkoppel Johan de Tree en Anja moesten verrassend hun meerdere erkennen tegen Marcel Stoop en Leonie. Hans Korteweg en Ciel wisten wel wat puntjes af te pakken, maar kwamen te kort. In de verliezers-ronde werden zij derde door een nipte overwinning op Martin Boot en Corine.

In de laatste poule stonden het dartskoppel Johan en Dian Stoop (sterk vertegenwoordigd, die Stoopies!), Kees Heijligers met Jolanda, en Mark en Angelique Bakx. Hierin was Kees en Jolanda het verliezend koppel. Voor Kees was het misschien wel meer dan 25 jaar geleden dat hij “die dingen” had aangeraakt! Jolanda wist nog wel een consumptie te scoren.

De winnaarsronde gaat meestal toch gepaard met het serieuzer werk. De scheiding is gemaakt tussen de niet darters en de darters. Dus vol er tegen aan. Dat er dan ook al is bepaald wie de tegenstander is, kan ik me voorstellen dat daar niet iedereen blij van wordt. Niet iedereen kan winnen!

Johan en Anja de Tree moesten gelijk tegen Martin en Angelique. Nu hoeven zij daar niet voor onder te doen, maar zowel Martin als Angelique scoorden er behoorlijk op los. Dat getuigd toch maar weer, dat het een sterk koppel betreft. Vorig jaar ook al winnaar en het jaar daarvoor verliezend finalist tegen Edwin Gelens en Lesley. Mark Bakx en Angelique lootten tegen Paul Vreugdenhil en Danielle. Ja, er zijn betere lotingen! Maar we hebben het niet voor het uitkiezen! Ondanks dat Paul altijd concentratie problemen heeft, is en blijft het een verdomd lastige tegenstander en dan samen met Danielle, wordt het voor iedereen een probleem. Paul en Danielle wonnen met 3-0. Paul wist ook nog een 138 uit te gooien. Marcel Stoop en Leonie wonnen van Jan Willem en Marieke. Edwin Gelens en Lesley wonnen zonder problemen van Johan en Dian Stoop. Ondanks dat Edwin al een tijdje uit de (dart) roulatie is, stonden beiden voor de derde keer in de halve finale.
Lesley staat er altijd want die dart gemiddeld 1x per jaar, zoals de meesten andere dames!.

Wat de afgelopen twee jaar is gebeurd stonden beide koppels Edwin-Lesley tegen Martin-Angelique vroegtijdig tegenover elkaar, namelijk in de halve finale. Dit werd een 3-1 zege voor Martin-Angelique. Aan de andere kant stond Paul en Danielle tegen Marcel en Leonie en dat werd een spannende en verrassende partij. Waarvan iedereen gedacht zou hebben dat winnen Paul en Danielle wel, werd beslist – waar beiden op een finish stonden – door Marcel en Leonie.

Waarom Martin en Angelique voor de tweede keer wonnen was duidelijk. Angelique deed echt niet onder aan het scorend vermogen van Martin. Als beiden zo darten, dan is er maar één winnaar. Martin sloot in stijl af, met een mooie 143-finish.