Arwaldo Fioole singlekampioen Gesloten Moerdijk 2016

Arwaldo Fioole singlekampioen Gesloten Moerdijk 2016

Afgelopen weekend is Bij Verhoeven in de pub Big Ben het 27ste gesloten Moerdijk 2016 gehouden. Waar ooit het Zevenbergse darten was begonnen begin jaren ‘80.  In een sfeervolle entourage werd zaterdag het koppeltoernooi gespeeld met maar liefst 33 koppels. Zondag stonden de singles op het programma en deden er 22 mee.

In een bomvolle lokatie werd het toernooi in 2 ruimtes gespeeld. Ook de rokers vonden hun weg naar het overdekte terras. Tussendoor werd ook nog met de meeste darters gekeken naar de kickbox partij. Vele oude bekenden waren aanwezig en het weerzien hiervan leverden oude, sterke verhalen op.

De zaterdag werd een topavond voor zowel de recreative-darter als de gerenommeerde darter. En zo bleek, dat er dan maar weinig verschil was. Het dartteam the Big Ben voelden zich weer thuis en dat bleek later dan weer wel, door 3 finaleplaatsen te behalen.

Het toernooi werd geleid door Jan de Visser en organisatie lag in handen van Jan Leijs bijgestaan door Edwin Gelens. Het weekend verliep weer prima.

In het koppeltoernooi werden eerst voorrondes gespeeld, daarna de splitsing winnaars- verliezersronde.

De verliezersronde is het speelveld voor de echte recreant. Maar ook darters die in een toch wel te zware poule zijn terecht gekomen en hierdoor een kansje krijgen in deze ronde. Uiteindelijk stonden wel bij de beste 4, Theo Elemans-Wilco v Groesen tegen Dick vd Burgt met Shem v. Oers. Waarbij Dick en Shem te sterk waren. Aan de kant stonden “oudgedienden” Roy v Pelt met Erik de Waard tegen Ad van Hoof en Clazien Crezee. Ad en Clazien wonnen deze partij. In de finale waren Dick en Shem te sterk.

Voor de winnaarsronde waren de grote favorieten Johan de Tree en Paul Vreugdenhil. Mikel van Maastrigt met Koos Knook waren ook serieuze kandidaten, waarbij Koos natuurlijk, ongekend talent is! Darten is alles voor Koos, althans “rond de bar”. Maar deze keer liet hij ook zien dat ie wel degelijk de dubbels kon raken.

Ander favoriet koppel Dylan van Beers en Olaf Knook, de jeugdtalenten werden in de 8ste finale uitgeschakeld door de latere winnaars.

Het thuiskoppel Jan Snoeijs met Dominique v Heist zorgde voor een verrassing door bij de beste 16 het koppel Edwin Gelens en Arwaldo Fioole uit te schakelen. Vervolgens speelden zij ook een zeer goede partij tegen Kees Slokkers en Marcel Stoop, echter deze verloren zij nipt met 3-2. Ook al hadden zij zichzelf geen enkele kans gegeven, zo kan het met een koppel en zeker in een gezelligheidstoernooi heel anders lopen.

Het Big Ben koppel Maurice Rijnart en Henk vd Horst wisten zich op vrij gemakkelijke wijze te plaatsen voor finales, door opeenvolgende te winnen van Sven Gulden en Joost van Sprundel(jeugddarters), Peter Bracke-Michael Oomen, Kees Slokkers en Marcel Stoop.

Johan en Paul hadden het wat lastiger, maar met hun capaciteiten moet het een “makkie” zijn. Echter tegen Mikel en Koos moesten ze toch flink aan de bak. Johan wist ook de hoogste uitworp te gooien van 151.

De finale wonnen zij met 4-1. Nadat de prijsuitreiking ging bijna iedereen al naar huis, (red. na 02.30) zaten zij gedrieën over hun andere hobby, het vissen te praten!

Het Single toernooi zondags valt bijna altijd tegen met deelname. Nu schreven zich er 22 in. Na een “zwaar avondje tafelen”, kwamen toch weer onze “die hards” aantreden.

Marijn van Peer, Johan, Dian en Marcel Stoop, Henk vd Horst. Ze openen en sluiten het toernooi. Het single-toernooi werd geleid door Edwin Gelens en dat gebeurd dan op “ouderwets methode”, of de tijd stil heeft gestaan. Geen computer, maar handmatig briefjes schrijven en loten uit de bloempot!

Een aantal jeugddarters waren aanwezig en reukten hun kansen. Olaf Knook, Dylan v Beers, Jacco Crezee en Arwaldo Fioole(18). Maar ook Rob Godschalk nam deel en zeer verrassend Armon Jongenelen, ook oud speler van de Big Ben.

Het zou weer een gezellig middagje darten worden, met aangepast muziek, voor elk wat wils. (of niet Marijn)

Er werd gekozen om 16 naar de winnaarsronde te laten gaan en de verliezersronde in 2 pouletjes van 3, waarna de nummers 1 streden voor de eerste plaats.

In de verliezers poule won Joost Basteleare van Patrick van Beers en Johan Stoop.  Nadine won in haar poule van haar vriend Christian en Marcel Stoop.

Nadine wist van Joost te winnen en mocht de eerste prijs in ontvangst nemen. Wie nu echt de slechtste Stoop van het weekend werd is niet meer gespeeld!

Patrick van Beers mocht zijn eerste beker in ontvangst nemen, omdat hij de derde plaats wist te behalen door van Christian van Ham te winnen.

Winnaarsronde

In poules had John(ne) Antes de hoogste finish geworpen van 120.

Marijn van Peer plaatste zich voor de beste en won meteen van Henk vd Horst. Daarop volgt speelde hij in een thriller tegen Armon Jongenelen. Ook deze wist hij verrassend te winnen. Die Marijn, toch!

Armon had hiervoor ook al zo’n partijtje gespeeld tegen Rene Hagenaars. John Antes was te sterk voor Dian Stoop. Dian wist in de poule nog wel een 111 uit te gooien. Rob Godschalk won van Edwin Gelens.

De jeugd tegen elkaar Dylan tegen Olaf. Dylan won en daarna met de hakken over de sloot tegen Iwan Silvius, die hiervan flink baalde, vanwege zijn verloren wedstrijdpijlen. Arwaldo won Jan Willem van Ham en vervolgens van Jacco met 3-1.

Zo ondermaats dat Arwaldo in de koppel speelde(zaterdag) zo goed speelde hij zijn single. In de halve finale tegen Dylan moest hij alles uit de kast halen, want Dylan versla je niet zomaar. Dylan blijft een hartstikke goede (jeugd)darter. Maar soms vallen de pijlen net iets anders. Zo ook bij Arwaldo. Elke pijl die hij wierp zat toch wel triple-tje bij. De dubbel meteen raak. Een finale plaats.

Marijn tegen Rob, ooit in het “verre verleden”, vroeger dus, jaren ’90 stonden beiden wel eens in de finale tegen over elkaar. Dat werd toen gespeeld in De Molenberg. Ook dit werd weer een spannende partij. Rob won met 4-3.

De finale

Arwaldo voor het eerst in een single finale. Nu net ingeschreven in het team van de Big Ben, moest ie tegen een teamgenoot zijn single darten. In ieder geval is hij wel de jongste darter die de finale wist te halen en zelfs te winnen.

Tot Rob, de ervaren darter, ook voor hem lang geleden dat ie nog eens in een Gesloten Moerdijk wist te winnen.

Beide darters speelden een behoorlijk niveau en produceerde met regelmaat, tonnekes en ton-40.

Het spelverloop: Rob begon, en het ging met de darts mee, 1-0, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3. Daarna brak Arwaldo met 3-4. Rob herpakte zich en maakte 4-4. Beide darters kregen kansen op de dubbels, waarbij Arwaldo de winst pakte.

Uitslagen:

 

Winnaarsronde koppel

 1. Johan de Tree-Paul Vreugdenhil
 2. Maurice Rijnart-Henk vd Horst
 3. Mikel van Maastrigt-Koos Knook
 4. Kees Slokkers-Marcel Stoop

Verliezersonde

 1. Dick vd Burgt- Shem v Oers
 2. Ad v Hoof-Clazien Crezee
 3. Wilco v Groesen-Theo Elemans
 4. Roy v Pelt-Erik de Waard

Hoogste Finish Johan de Tree, 151

Single Winnaars

 1. Arwaldo Fioole
 2. Rob Godschalk
 3. Dylan van Beers
 4. Marijn van Peer

Verliezersronde

 1. Nadine Rens
 2. Joost v Bastelaere
 3. Patrick van Beers
 4. Christian van Ham

Hoogste finish John Antes, 120