Corné van Mastrigt wint zesde ranking

Vorig weekend, wat helemaal in het teken stond van het Gesloten Moerdijk, werd tussendoor ook het zesde toernooi van de Zevenbergse Dartranking gehouden in Gasterij De Engel. Het werd weer een ouderwetse finale tussen de beste darters van Zevenbergen Corné van Mastrigt en Jan Jonker. Corné won de finale met 5-3.

Met 31 darters werd er in vijf voorrondes gespeeld voor plaatsing in de knock-out rondes en extra punten voor de ranking. Tijdens het toernooi kon op de achtergrond worden (af)gekeken naar WK Darts. Jan Jonker won alle partijen zonder één leg af te geven. De jeugddarter Dylan van Beers won ook al zijn partijen in de voorrondes. Hierin wist hij ook met 2-0 te winnen van Corné van Mastrigt. Maikel van Wingerden was ook goed bezig en wist zich bij de bovenste te rangschikken.

Grote verrassing vond er plaats in de eerste ronde van de knock-out ronde, namelijk Eddy Hoogenboom verloor zijn partij tegen de sterk spelende Dick van den Burgt met 3-2. Voor Dylan van Beers was Iwan Silvius te sterk, Iwan won met 3-2.

Ook verrassend was dat John Gijsen uit Fijnaart die Jan van de Klundert met 3-0 versloeg. John was toch wel goed bezig in het weekend. Dick van de Burgt was nog een maatje te groot. Maikel van Wingerden kon het niet afmaken tegen Danny Oomen (een gelegenheidsdarter) en verloor met 2-3.

Corné van Mastrigt haalde zonder veel legs tegen naar de finale, hij won van Mark Bakx 3-0, Danny Oomen 3-0, Dick van de Burgt 4-1. Jan Jonker heeft altijd een lastige partij tegen Jan Willem van Ham met 3-2 wist hij wel te winnen. Daarna was hij helemaal los want tegen Edwin Gelens wierp hij 2x 15 darters en een 12 darter, vervolgens tegen Iwan werd het 4-0. Vrijwel altijd zijn het geweldige partijen als ze tegen elkaar komen, Jan en Corné. Het spelverloop was als volgt: Jan won de eerste leg, 1-0, Corné 1-1, 2-1, 2-2, 2-3 met 121 finish, 3-3, 3-4 en 3-5. Corné wist met 121 finish ook de hoogte uitworp te pakken.

Aantal 180-ers: 7 keer
Hoogste finish: 121 door Corné van Mastrigt