Corné van Mastrigt wint zijn derde toernooi

In het elfde toernooi van de Zevenbergse Dartranking heeft Corné van Mastrigt goede zaken gedaan door de finale te winnen van Eddy Hoogenboom. Mede hierdoor plaatst hij zich op de belangrijke tweede plaats in de totaalstand. Corné won de finale met 5-3. Eddy Hoogenboom is eerste geworden van rankingseizoen 2014-2015. Om de titel Master te winnen spelen de beste zestien darters van het seizoen op zondag 7 juni de finale

Op het elfde toernooi deden 23 darters mee. Een leuk aantal om een gezellig avondje te darten in Gasterij De Engel. Bijna alle rankingdarters waren hierbij aanwezig om te trachten nog een plaatsje te stijgen. Zeker de plaats nummer twee kan van groot belang zijn, om hiermee te voorkomen vroegtijdig uitgeschakeld te worden door de nummer één met het Mastertoernooi.

Jan de Visser, wedstrijdleider, had er flink de vaart in, zodat er zeker zes voorrondes werden gespeeld en onze “stapvrienden” betijds elders konden begeven. Echter waren de “senioren” die van geen ophouden wisten. Jan Willem van Ham behaalde voor de eerste keer tijdens zijn dart-carrière het meest aantal punten in de voorronde, namelijk 14,5 punt. Gevolgd door Eddy Hoogenboom en Jan van de Klundert. Weliswaar wist Jan Willem als eerste te eindigen in de voorronde, kon hij ook niet echt voordeel halen. Hij moest meteen tegen Dylan van Beers waar ie van verloor met 3-0. Dylan wist daarna ook van Paul Vreugdenhil te winnen met 3-1. In de halve finale verloor hij van Corné van Mastrigt met 4-1. Toch een verdienstelijke halve finale behaald.

Jan van de Klundert wist van Iwan Silvius te winnen in een spannende partij met 3-2. Daarna tegen Corné van Mastrigt. Corné nam een voorsprong van 2-0. Daarna wist Jan terug te knokken met o.a. een mooie 130- finish, tevens de hoogste uitworp van de avond. Met een 2-2 stand won Corne uiteindelijk.

Erwin van Beurden kan redelijk tot goed darten, echter dat redelijk tot goed moet hijzelf voor elkaar zien te krijgen, dat ligt niet altijd aan de tegenstander. Een pep-talk tot zichzelf, een “adrenaline shotje”, focussen en in de “bekende flow” raken, dat maakt hem goed (wie niet!). Hij wist zijn eerste partij tegen Edwin Gelens te winnen met 3-2, om eerst achter te staan met 2-0. Daarna won hij van Maurice Rijnart met 3-1. In deze partij wist hij zijn tweede 180-er te gooien van het seizoen. De toevalligheid bestaat dat zijn eerste 180 ook werd gegooid in het toernooi waar hij ook de halve finale wist te halen, zoals nu. Edje was nog een maatje te groot en verloor hij met 4-1.

Corné en Eddy behaalden de finale. Corné na de partij tegen Jan van de Klundert theoretisch vrij gemakkelijk, daarentegen had Eddy ook niet zo heel moeilijk, maar was hij deze avond meer zichzelf als tegenstander en dat moet je niet hebben in een finale tegen Corné. Corné nam meteen de voorsprong door goed en degelijk te darten, des Corne’s. Het werd zelfs 4-0, niet dat Ed veel onder deed. Uit zijn tenen moest hij het halen om maar niet met 5-0 “afgedroogd” te worden. Het werd 4-1, 4-2, 4-3, daarna besliste Corné de partij.

Aantal 180-ers: … keer
Hoogste finish: 130 door Jan van de Klundert