DARTKAMPIOENEN GESLOTEN MOERDIJK 2017, PAUL VREUGDENHIL, JOHAN DE TREE, CORNE VAN MASTRIGT

Op foto: Johan Stoop, beste van de verliezers en Corne van Mastrigt

In het weekend van 9 en 10 december zijn de Gesloten Moerdijkse Dartkampioenschappen gehouden in Cafe Feestzalen Bij Verhoeven, te Zevenbergen. Het koppeltoernooi werd gewonnen door Paul en Johan en de single door Corne van Mastrigt. Zaterdag werd het voor de 28ste keer het koppeltoernooi gehouden. Er deden 25 koppels mee. Merendeel kwamen de spelers uit Zevenbergen, de andere kwamen uit Fijnaart, Klundert, Moerdijk en Willemstad. Na de poulewedstrijden gingen de beste de nummers 2 van elke poule naar de winnaarsronde. De overigen naar de verliezersronde.

De verliezersronde won uiteindelijk het koppel Johan en Dian Stoop tegen Koen van Schendel en Mike Verhaert. Bij de winnaarsronde werd hevig gestreden om de titel. De titel verdedigers van vorig jaar Johan en Paul waren niet in hun allerbeste vorm, maar wisten toch weer de finale te bereiken. In een spannende finale tegen Mark Willekens(Klundert) en Arwaldo Fioole(Zevenbergen)met een 3-3 stand kon Arwaldo de titel pakken, maar miste helaas de dubbel, waarop Johan uitwierp. De hoogste uitworp werd geworpen door Tim van Hoof met een 132. De Singles daarentegen, schreven zich 17 darters in. Het weer zat ook niet echt mee! Desondanks werd het een gezellig middagje darten in de Big Ben. Waar ooit het Zevenbergse darten is begonnen. Ook het biljartzaaltje werd erbij betrokken voor het spelen van de poules. De meeste darters behaalde lang niet hun niveau in de poules, eentje sprong eruit en dat was Gerben vd Berg. Hij wist 3 uitworpen te realiseren van boven de 100 en een 180 te gooien, lang stond zijn hoogste finish op 106. Totdat Corne in de finale een 118 wist uit te gooien. Voor deze ene keer werd dan ook troostprijs uitgereikt.

De beste van de verliezers werd ook in de single Johan Stoop. Ook al zag het er niet naar uit in het begin, uiteindelijk kwam ie toch in de finale tegen Tim van Hoof. Bij de winnaarsronde, stonden de jeugddarters Dylan van Beers en Olaf Knook in de halve finale. Daartegen over de geroutineerde darters Corne van Mastrigt en Edwin Gelens. Als het er op aan moet komen staan ze er ook. Spannend werd het wel tussen Dylan en Edwin, waar Edwin in de laatste beslissende leg supergoed was. Corne had met niemand moeite in deze fase van het toernooi, alhoewel Olaf wel bij hield met de scores, maar die ‘verdomde”dubbels dan weer….! De finale tussen Edwin en Corne, was alleen maar Corne, die helemaal in zijn element zat!

Uitslagen:

Koppels 501 Winnaarsronde

1. Johan de Tree en Paul Vreugdenhil
2. Arwaldo FIoole en Mark Willekens
3/4 Edwin Gelens en Marijn van Peer
3/4 Iwan Silvius en Jan Willem van Jan-willem van Ham

Verliezersronde

1. Johan en Dian Stoop
2. Koen van Schendel en Mike Verhaert
3/4 Maurice Rijnart en Bianca Jonker-Hesselink
3/4 Ron Becker en Erwin Daas

Single 501 Winnaarsronde

1. Corne van Mastrigt
2. Edwin Gelens
3/4 Dylan van Dylan Van Beers
3/4 Olaf Knook

Hoogste uitworp 132 van Tim van Hoof
Verliezersronde

1. Johan Stoop
2. Tim van Hoof
3/4 Wilco van Groesen
3/4 Jan de Visser

Hoogste uitworp 118 van Corne van Mastrigt