Dartkampioenen Gesloten Moerdijk 2018, Rob Godschalk-Edwin Gelens, Jan Jonker

Dartkampioenen Gesloten Moerdijk 2018, Rob Godschalk-Edwin Gelens, Jan Jonker

In het weekend van 15 en 16 december zijn voor 29ste keer de Gesloten Moerdijkse Dartkampioenschappen gehouden in Cafe Feestzalen Bij Verhoeven, te Zevenbergen. Ter nagedachtenis aan het overlijden van Christian van Ham, werd er een Christian van Ham Cup gepresenteerd. Dit toernooi wordt jaarlijks gekoppeld aan het Gesloten Moerdijk.

Het koppeltoernooi werd gewonnen door Rob en Edwin, die van Martin van de Ree en Harry de Boe wonnen. De single gewonnen door Jan Jonker won van Dylan van Beers. De verliezersronde koppel werd gewonnen door Ad van Hoof en Jan Leijs, door Jan Snoeijs en Dominique van Heist te verslaan. De hoogste uitworp van de koppels werd geworpen door Tim van Hoof met 118. De verliezersronde single werd gewonnen door Olaf Knook en Jan Willem van Ham wist 128 te finishen.

Zaterdag schreven zich 25 koppels in. Merendeel kwamen de spelers uit Zevenbergen en Klundert. Na de poulewedstrijden gingen de beste nummers 2 uit de poules door. De overigen naar de verliezersronde. Zo konden de beste en de mindere darters het tegen elkaar opnemen. Het werd een gezellig dart-onderonsje tussen bekenden en vrienden.

Bij de winnaarsronde werd hevig gestreden om de titel. De titel verdedigers van vorig jaar deden deels mee, maar bereikten niet de finale. Het koppel Rob en Edwin schakelde Youk Tak-Lorenzo Martens, Corne van Mastrigt-Joost van Bastelaere en Jimmy en Jan Jonker uit, de laatste werd een 4-3, om de finale te bereiken en te winnen. Het outsiders koppel maakte hun naam waar. Voor Edwin betekende dit zijn eerste koppel-titel Gesloten Moerdijk.

De Singles daarentegen, schreven zich 22 darters in. De inschrijvingen vallen altijd wat tegen, maar desondanks maakte de organisatie er weer een dartfeestje van. Het nivo was wat minder dan een dagje er voor. Maar de toernooidarters Jan Jonker, Shem van Oers, Dylan van Beers kwamen wel in hun element. Na de poules werd er opnieuw geloot. Niet gangbaar, maar bij dit toernooi wel. Zo gebeurde het dat alle sterke darters tegen elkaar speelden en in ander gedeelte van de sheet werden de 2 kandidaten Rob Godschalk en Dylan van Beers meteen tegen elkaar geloot. Dylan won deze en plaatste zich vrij gemakkelijk voor de finale. Wat wel zeer verrassend was, dat Johan Stoop zich tot de beste 4 van het toernooi mocht rekenen. Een finale plaats zat er net niet in. Jan Jonker won zijn eerste partij tegen zoon Jimmy, vervolgens tegen Johan de Tree met 3-1 en tegen de goedspelende Shem van Oers met 4-2. De finale was Jan oppermachtig en speelde bijna op zijn oude nivo.

De verliezersronde werd gewonnen door Olaf Knook om van Dick vd Burgt te winnen. Joost van Bastelaere en Jan de Visser werden gedeeltelijk 3e.

De prijsuitreiking voor zowel koppel als single stond in het teken van Christian van Ham(Cup). Alle winnaars kregen een herdenkingskaart met een prijsje. De winnaars een herdenkingsglasplaatje en de broer Jan Willem een herdenkingstandaard voor de familie.

Gesloten Moerdijk 2018

Uitslagen

Koppel Winnaarsronde

1 Edwin Gelens – Rob Godschalk, 2e Martin vd Ree – Harry de Boe, 3e Jan Willem van Ham – Paul Vreugdenhil, Jan Jonker – Jimmy Jonker.

Verliezersonde

1 Ad van Hoof – Jan Leijs , 2e Jan Snoeijs – Dominique van Heist, 3e Albert van Rosmalen – Bas Mol, Arjan Rijnen – Marcel Beljaars

Huw Tim van Hoof 118

Single Winnaarsronde

  1. Jan Jonker, 2e Dylan van Beers, 3e Shem van Oers, Johan Stoop

Verliezersronde

  1. Olaf Knook, 2e Dick vd Burgt, 3e Joost van Bastelaere, Jan de Visser

Huw Jan Willem van Ham 128

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>