DENNIE DE JONG STERKSTE IN 1STE RANKINGTOERNOOI

DENNIE DE JONG STERKSTE IN 1STE RANKINGTOERNOOI

Zaterdag werd het eerste toernooi van het nieuwe seizoen van de 7-Bergse ranking weer gehouden. Met 45 darters en een sterk deelnemersveld wist Dennie de Jong uit Etten Leur de finale te winnen van de 16 jarige jeugddarter Rowan Brouwers uit Roosendaal. De verliezersronde werd gewonnen door Wendy Willekens uit Klundert. De hoogste uitworp ging naar Eduard Tilleman met 150.  

Het eerste toernooi met 45 deelnemers mag tot de 1 van de best bezochte worden gerekend. Voor aanvang werd nog een prijsuitreiking gedaan aan de beste Darter van het afgelopen seizoen Eddy Hoogenboom uit Turnhout, die deze prestatie 3e keer op rij wist winnen.   

Er werden 4 voorrondes gespeeld, waarna de beste 32 doorgingen voor knock-out ronde. Alleen Joery van Domburg wist alle partijen te winnen in het sterk bezet toernooi. Ook, naar later bleek, werd de hoogste uitworp door Eduard Tilleman in de voorronde geworpen met met een mooie 150 finish.  

Beste 32

Voor plaatsing beste 32 moest nog worden gestreden, door een 4-tal darters voor 2 plaatsen. 3,5 punt was voldoende. Van de 2 dames, die deelname, kon Dian Stoop zich plaatsen voor de winnaarsronde. Wendy voor de verliezersronde, die deze uiteindelijk won. Dian Stoop werd uitgeschakeld door Mark Willekens in de eerste knockout ronde. In ieder geval wel de verdienstelijke extra rankingpunten behaald, die zo hard nodig zijn voor het seizoen. In de eerste ronde werd ook Jan van der Rassel uitgeschakeld door Ad Haverkamp. Ook Luc Snels tegen Edwin Gelens. Eddy Sips door Martin van der Ree. Jan de Rooij tegen Maurice Rijnart. 

Beste 16

Corne van Mastrigt verloor van Eddy Hoogenboom, beide darters, die tijdens de ranking veelvuldig elkaars tegenstander zijn. Dylan van Beers won van Eduard Tilleman. Om vervolgens van de belg Patrick Breugelmans te verliezen. Rohan Brouwers won in een spannend potje van mark Willekens met 3-2. Waarna Rohan ook van de altijd lastige spelende Patrick Breugelmans wist te winnen. Dennie de Jong die tot het bereiken van de kwartfinale niet echt veel moeite had met zijn tegenstanders, behoudens dan het verliespartijtje tegen Ronald Verlooij, moest vol aan de bak tegen de goed spelende Joery van Domburg. Hij wist dit te winnen met een 3-2, waar ook nog een 127 finish voor nodig was. Ed Hoogenboom won van Olaf Knook.  

Halve finale

De ene halve finale ging tussen Dennie en Ed. Alle vorige keren was Ed te sterk. De goedspelende Dennie wist deze keer van Ed te winnen met 4-1. Rohan wist van de andere belg te winnen Patrick Breugelmans met 4-2, zodat we weer eens een belgloze finale kregen. 

Finale

Dennie tegen de jeugdige darter Rohan. Na al die partijen moet de conditie en concentratie wel in orde zijn. Dennie met de meeste ervaring wist dit op de beste wijze te verdelen en won met 5-2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>