DOOR TOERNOOIWINST PAKT CORNE VAN MASTRIGT 1STE PLAATS

Corne van Mastrigt heeft afgelopen ranking zijn 3e toernooizege behaald in de 7-bergse ranking. Door deze overwinning maakt ie een goede kans om eerste te worden. Zeker zo verrassend was zijn tegenstander in de finale Joost van Bastelaere, die hiermee grote stap heeft gemaakt om zich voor de eerste keer te plaatsen bij de top 16 en het Masterstoernooi.

Het aantal deelnemers viel het een beetje tegen. Grote afwezige was Ed Hoogenboom, tot dit toernooi de nummer 1 van de ranking. Ook de rankingdarters Paul Vreugenhil, Rik Luyks, Maurice Rijnart waren niet aanwezig, maar zij zijn al zeker geplaatst voor het Masterstoernooi. Boven in het klassement, de top 4, de poule-leiders zijn wel bekend. Het moet al heel gek lopen, maar kan natuurlijk altijd, dat Corne de eerste plaats nog weg gaat geven. Edje, 2e, 3e Jan Jonker en 4e de jeugddarter Olaf Knook.

Onder in is het nog spannend. Maar, dat het altijd anders kan lopen dat men verwacht heeft Joost laten zien. En dat is mooi! Rob Godschalk, Luc Snels, Marijn van Peer en Joost zijn in strijd voor die ene laatste plaats. Theoretisch is Luc de beste, mede ook dat ie in tijd staat is om een toernooi te winnen, althans dat heeft ie al een keer laten zien. Joost stond vandaag na 6 rondes op de 15e plaats met 5,5 punt. Net voldoende om door te gaan naar de beste 16. Hier wist hij in de eerste ronde Edwin Gelens te verslaan met 3-1, daarna Rene Hagenaars eveneens met 3-1, in de halve finale in spannende partij van Iwan Silvius met 4-3. Voor het eerst in de finale, dat moet toch wel een verschrikkelijk goed gevoel hebben gegeven en niet te vergeten die belangrijke extra punten. De finale tegen zijn trainingsmaatje Corne, tsja, dat was nu weer net een te grote stap. Corne won dan ook met 5 tegen 0. Tevens wist Corne ook nog in de voorronde een 126 te finishen, dat goed was voor de hoogste uitworp van de avond.

Nu er enigszins een verschil is gemaakt blijft die 16e plaats nog open staan voor de overige 3 darters. 20 Mei zullen we weten.