Dylan van Beers wint zijn 2de toernooi

In het achtste toernooi van de Zevenbergse Dartranking wist jeugddarter Dylan van Beers uit Zevenbergen zijn tweede toernooizege te behalen. In de spannende finale won hij van Jan Jonker om deze met 5-4 te verslaan.

26 darters schreven zich in, waaronder zes jeugddarters. Er werden zes voorrondes gespeeld, waar uiteindelijk de beste zestien darters doorgingen voor de overwinning en de extra punten voor de ranking.

Dian Stoop deed hele goede zaken om haar positie te verstevigen voor de eindranking. Zij verloor maar één partij, dus vijf partijen won zij. Hiermee bereikte zij in de voorronde 10,5 punt. Daarna wist zij ook nog haar eerst volgende partij in de knock-outfase te winnen en hiermee 15 punten te behalen. In de voorronde won zij van Arwaldo, Jimmy, Jan Willem en Tim.

Gerben van de Berg wist in de partij tegen Paul Vreugdenhil een 138 uit te gooien, wat meteen de hoogste uitworp van de avond werd. Hij verloor weliswaar, maar hield er toch een kleine beloning aan over!

Rik Luyks behaalde de meeste punten in de voorronde. Rik kan een goed pijltje darten, maar echt doorbreken in de ranking doet hij nog niet. Terwijl hij in de voorrondes de ene triple na de andere produceert, hapert “de motor” op de beslissende momenten. Verder dan de kwartfinales heeft hij nog niet gehaald. Ook deze keer werd het eindstation, de kwartfinale, hij verloor van Edwin Gelens met 3-2.

Edwin had er al een middagje darten opzitten, maar wist zijn vorm te behouden. In de voorrondes had ie geen enkel probleem met zijn tegenstanders. Behalve Paul in de laatste partij dan. Eerder won hij van o.a. Rob Godschalk en Dylan van Beers. Ook Marcel Stoop wist zich verder te plaatsen, na een “zwaar middagje darten”. Hij won van de moe gestreden Rob Godschalk, maar moest zijn meerdere kennen in Maurice Rijnart.

In de knock-outfase was toch wel een kleine verrassing, want Paul verloor van Maurice Rijnart, in de eerste ronde.

Dylan won zijn eerste partij tegen Gerben vd Berg, vervolgens moeizaam van Henk vd Horst met 3-2, om daarna in de halve finale met 4-0 van Edwin Gelens te winnen.

Jan Jonker, is onopvallend goed bezig! Het zevende toernooi had hij ook al gewonnen door Ed Hoogenboom te verslaan. Zijn tweede overwinning. Ondanks dat hij niet super is, zoals we hem wel kennen, pakt hij wel zijn overwinningen en staat hij ruimschoots aan kop van de ranking. Vrijwel “geruisloos” komt hij in de finale.

De finale mocht er zijn! Beide darters wierpen de ene triple naar de andere. Zowel Dylan als Jan toonden veerkracht, wat uiteindelijk voor Jan omsloeg naar “hard werken”. Niet in het begin. Jan nam een voorsprong van 2-0. Dylan kwam terug, maakte 2-1. Jan had de mogelijkheid om 3-1 te maken, maar op 61 was hij over-geconcentreerd, of wat het dan ook geweest mocht zijn. Dylan was “koelbloedig”en maakte 2-2. Om daarna een 3-2 te maken, in een leg waar Jan 2x 180 wist te gooien en een 47 niet wist te finishen! Vanaf dat moment nam Dylan het heft in handen en liep Jan achter de feiten aan. Het werd 3-3, 4-3, 4-4. De laatste leg begon Dylan met een 140 en Jan niet. Dylan maakte het goed af.