ED HOOGENBOOM 3E KEER OP RIJ MASTERTITEL 7-BERGSE DARTRANKING

ED HOOGENBOOM 3E KEER OP RIJ MASTERTITEL 7-BERGSE DARTRANKING

In een Bels onderonsje heeft Ed voor de 3e keer het Mastertoernooi (seizoen 2017-2018), gewonnen door in de finale Luc Snels te verslaan met 6-3. Derde werd Corne van Mastrigt en 4e Maurice Rijnart, beide uit Zevenbergen. Hoogste finish van 136 door Rob Godschalk.

Voor de 23ste keer werd het rankingtoernooi afgesloten met een prijsuitreiking van het seizoen. Vooraf nog een woordje gedaan door Jan Leijs, organisator van het geheel, waarna door Jan de Visser de prijsuitreiking presenteerde. Daarna gezamenlijk met de beste 24 en partners een bbq, waarna het Mastertoernooi zijn aanvang kreeg. De plaatsen in de poules waren al bekend door de rankingstand.

De pouleverdeling was alsvolgt, poule 1, Ed, Olaf Knook, Rob Godschalk en Johan Stoop.

Poule 2 Corne van Mastrigt, Maurice Rijnart, Gebert Knook, Joost van Bastelaere.

Poule 3, Jan Jonker, Edwin Gelens, Gerben vd Berg en Jan willem van Ham.

Poule 4, Luc Snels, Paul Vreugdenhil, Marijn van Peer en Iwan Silvius.

Poule 1

Ed moest zijn eerste partij tegen Olaf en mocht echt niet klagen. Olaf scoorde goed alleen die dubbels liepen niet. Dat gebeurde voor Olaf ook nog een keer tegen Rob Godschalk. Rob wist in deze partij een 136 te finishen, wat goed was voor de hoogste finish van de avond. Ed wist de poule door te komen zonder leg verlies.

Poule 2

Was een spannend pouletje, Zowel Corne, Maurice en Gebert konden door. Elk behaalde leg werd een “goud”puntje. Tot de laatste partij spande het erom. Uiteindelijk kwam Gebert een half puntje te kort op Maurice. Joost pakte een paar puntjes van Maurice en Corne. Corne won al zijn partijen echter wel met puntverlies.

Poule 3

In deze poule zat de grootste verrassing. Jan Jonker verloor zijn eerste partij met 3-1 tegen de goedspelende Edwin. Dat op zich, is nog niet zo heel verrassend. Daarna won Edwin met 3-0 van Gerben. Nee, de het zat deze keer letterlijk “in de staart”. Jan Willem. Jan Willem begon met een 3-0 overwinning op Gerben, wat goed was voor 4 punten. Verloor van Jan Jonker met 3-1. Jan Willem won met maar liefst 3-0 van Edwin. Hierdoor was Jan Willem door. Jan Jonker moest winnen van Gerben om zich te plaatsen en hierdoor Edwin uit te schakelen. Maar dat gebeurde niet Jan verloor van Gerben met 3-2. Zolang dat Jan aan de Masters meedoet, en dat is toch wel meer dan 15 jaar wist hij zich altijd te plaatsen bij de beste 8.

Poule 4

Luc en Paul konden zich vrij gemakkelijk plaatsen. Vooraf was dat uiteraard niet zo zeker, want Iwan kan toch aardig pijltje darten en Marijn kan zowaar ook voor een verrassing zorgen. Iwan, totaal uit vorm, verloor al zijn partijen.

Beste 8

Ed tegen Paul. Kon Paul het nivo van Ed aan, werd de vraag? Nee. Alhoewel Ed ook niet hoge nivo haalde, wat hij de laatste weken heeft laten zien, moet je als tegenstander wel een scorend vermogen hebben, om Ed een beetje onder druk te kunnen zetten. Met vlagen, maar te weinig voor Paul. Uitslag 4-1.

Jan Willem van Ham tegen Maurice. Voor Jan Willem kon het niet meer stuk. Onverwacht de nummer 1 uit poule 3, wie had dat ooit verwacht?Maurice blijft een moeilijke tegenstander en voor Jan Willem nu ff te groot. Wel wierp hij nog 118 uit. Uitslag 4-2.

Rob Godschalk tegen Luc Snels werd ook een 2-4. Rob darten goed. Luc beter. Edwin Gelens tegen Corne van Mastrigt. Edwin had kansen om zich een keer van “die Corne”te ontdoen. Ook deze keer viel de beslissing in de laatste leg bij een stand van 3-3. 1 triple-tje te weinig bij een stand van in de 200, was voldoende voor Corne, om zijn voorsprong te maken en een dubbel weg te zetten. Uitslag 3-4.

Halve finale

De halve finales gingen tussen Ed en Maurice, Luc en Corne, een best of 9.

De laatste partijen tegen elkaar viel in het voordeel van Luc. Met zijn “moeilijke” stijl van darten, maar wel zeer effectief, wist ook deze keer Luc het voordeel te pakken. Waar Corne, de laatste tijd, niet meer zo trefzeker is op de dubbels. Uitslag 5-3.

Ed tegen Maurice. Ook een Ed in wat mindere doen, is voor velen darters nog een probleem. Daarentegen wordt het voor Ed tegen een Maurice, die dart met heel zijn “lichaam”, een pittige tegenstander. Concentratie hebben en houden valt dan ook niet mee. “Een taai potje” werd het voor Ed. Terecht, het moet ook niet te gemakkelijk gaan. De finishen van Maurice waren weer ijzersterk, met een stand van 3-4 en Ed al een dubbel gemist, 127 uitgooien, ja, is toch klasse. Met een stand van 4-4, maakte Ed in zijn welbekende stijl een eind aan de partij, door zulke hoge scores te werpen, dat alleen een 11- darter winst zou opleveren. Dat kon Maurice niet aan. Uitslag 4-5

Finale

Een Bels onderonsje, zoals al eerder opgemerkt. 2 Teamgenoten uit de Belgische competitie. Dat Ed in de finale staat, was door velen verwacht. Ed of Eddy genaamd. Nu aan het 4e seizoen bezig van de ranking en zoals hij dit jaar heeft gespeeld, heeft ie de voorgaande jaren niet laten zien. Maar liefst 7 rankingtoernooien gewonnen, waarvan 5 op een rij! Deze 7 gewonnen rankingtoernooien is een record. Het is weliswaar een evenaring van een record, maar toen was er nog sprake van 16 toernooien in het seizoen.

Luc Snels, een rustige sympathieke vent. Dit seizoen, geen toernooi overwinningen, maar 2 keer in de finale gestaan en jawel tegen Ed. Dus, nu ook. Luc heeft een vreemde stijl van darten, althans vinden zijn tegenstanders. Dat is al een voordeel. Zijn pijlen bereiken toch die triples en de dubbels!!

Tot de stand van 3-3 pakte Luc telkens zijn voorsprong. Daarna schroefde Ed zijn tempo op en kwam hij meer in cadans. Hierdoor gingen zijn scores omhoog en de dubbels meteen raak. Luc was hier niet tegen bestand en van een 3-3 werd het een 6-3.

Uitslagen Masters:

1ste         Eddy Hoogenboom

2e            Luc Snels

3e         Corne van Mastrigt

4e         Maurice Rijnart

 

5e tm 8:

 

            Edwin Gelens

            Rob Godschalk

            Jan Willem van Ham

            Paul Vreugdenhil

 

9e         Gebert Knook

10e       Olaf Knook

 

B-Toernooi:

 

  1. Arwaldo Fioole

2e         Wilco van Groesen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>