ED HOOGENBOOM WINT 2 RANKIINGTOERNOOIEN

ED HOOGENBOOM WINT 2 RANKIINGTOERNOOIEN

Zowel het 4 als het 5e rankingtoernooi van de 7-Bergse Ranking heeft Ed Hoogenboom gewonnen. Tussen deze toernooien won hij ook nog het grotere toernooi Open Zevenbergen. Een mooie reeks.

4e Rankingtoernooi                Ed wint van Luc Snels

Het 4e rankingtoernooi enige weken geleden werd bezocht door 32 darters. Dit toernooi werd gehouden deels in The Pub Big Ben en Biljartzaal. Voor “kroegdarter” een ideale omgeving. In de finale wist Ed toen te winnen van Luc Snels met 5-4. Luc speelde een goede finale en maakte het Ed moeilijk. Met een 3-0 achterstand knokte hij zich terug tot 3-2, waar na Ed 4-2 maakte. Ook hierdoor liet Luc zich niet uit het veld slaan en maakte gelijk, waardoor een laatste leg nodig was. De verliezersronde werd gewonnen door Paul Vreugdenhil. De allereerste keer voor Paultje! De hoogste finish ging naar Maurice Rijnart met 164. Toch wel een avondje met hoge finishen, Paul, Johan de Tree met 154 en 118. Maurice nog een 141.

5e Rankingtoernooi                Ed wint van Joery van Domburg

Afgelopen week dan het 5e rankingtoernooi, gehouden weer in de zaal, en mochten we 37 darters inschrijven. Het werd een gezellig avondje met wat ouwe bekenden en aan de bar was het goed vol te houden! De kersverse Zevenbergse Kampioen Ed Hoogenboom zou worden uitgedaagd, althans daar leek het op. Ook Jan de Visser, onze wedstrijdleider, was in goede doen. Ook hij maakt er een uitdaging van om zoveel mogelijk rondes te laten spelen. Met 37 darters en 6 voorrondes om rond half 11, klaar te zijn is een unicum! Zijn toch 111 partijen!!

Ed Hoogenboom speelde de finale tegen Joery van Domburg uit Oudenbosch. De finale werd eenzijdig en Ed won vrij gemakkelijk met 5 tegen 1. Beide darters hadden tot aan het bereiken van de finale al 10 partijen gespeeld. Het vergt ook wel enige mentale conditie en concentratie om elke partij goed te spelen. Joery had in de halve finale al een pittig potje darts moeten spelen tegen Dennie de Jong om met 4 tegen 3 winnend af te sluiten. Kwartfinale gewonnen van Wesley Schols. Toch namen die meetellen. Ed wist deze avond net niet het ranking/record te evenaren van Johan de Tree, die een aantal jaar geleden 11 x 180 wist te gooien. Ed bleef steken op 10 keer. Ook een mooi aantal. Dit gaf dan ook meteen weer zijn vorm aan. De verliezersronde werd gewonnen door `onze` Marijn van Peer. De hoogste finish van 135 naar Wesley Schols.

In de knockout fase werden door menigeen zeer goede partijen gespeeld. Ook Jan Jonker is weer op de weg terug. Gelukkig. Won van Arwaldo met 3-1 en Martin van de Ree met 3-2. Waarna hij een zeer goede partij speelde tegen Ed, verloor weliswaar, maar de partij was bijzonder hoog niveau. Een halve finale plaats een mooie start. Edwin Gelens kon het niet afmaken tegen Dennie de Jong. Jammer. Liefst 36 x 180 worpen werden genoteerd.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>