ED HOOGENBOOM WINT ZIJN 4E TOERNOOI VAN HET SEIZOEN

ED HOOGENBOOM WINT ZIJN 4E TOERNOOI VAN HET SEIZOEN

In een spannende finale wist Ed Hoogenboom te winnen van de jeugddarter Olaf Knook. Felicitatie gaat zeker ook naar Olaf toe, voor het behalen van die finaleplaats, maar ook op de wijze van spelen. Hij verloor nipt met 5-4.

Met deze overwinning van Ed, staat ie nu bovenaan in de ranking, weliswaar gelijk in punten, maar het gemiddelde is hoger. Met nog 2 toernooien te spelen wordt het nog spannend, maar dat geldt ook voor de laatste plaatsen, waar Luc Snels, Joost van Bastelaere en mogelijk ook nog Marijn van Peer in strijd zijn.

6 Voorrondes werden in hoog tempo afgewerkt. Jan Jonker eindigde als eerste met 14,5 punt. Laatste van de 16 was Edwin Gelens met 8 punten. Ook deden er enkele “ouwe” bekende mee, Kees Slokkers, die de nodige punten niet haalde, Maikel van Wingerden even eens zo, en Erwin van Beurden, die zich wel plaatste en een mooie 139 uitwierp, wat tevens het mysterie getal was. Gebert Knook was niet aanwezig en dat kosten hem niet alleen de 5e plaats, maar viel terug naar plaats 9!

De 7-Bergse ranking kent een 3-tal jonge talentvolle darters. Dylan van Beers, Arwaldo Fioole en Olaf Knook. Alle 3 wisten zij dit seizoen de finale te behalen. Alleen Dylan heeft als enige jeugddarter vorig jaar 2 toernooien kunnen winnen. Deze jonge talenten zijn mogelijk in staat om de Master titel op hun naam te schrijven. Of dat ook gaat gebeuren ligt voornamelijk in handen van de top 4, Ed Hoogenboom, Corne van Mastrigt, Jan Jonker en Paul Vreugdenhil, alle en sommige meerdere keren, de titel al gewonnen.

Laatste 16

Jan Jonker tegen Edwin Gelens werd gewonnen door Jan met 3-2. Waar telkens Jan op achterstand kwam door punten voorsprong maar geen dubbel, echter in de beslissende was net andersom. Corne won van Joost met 3-0. Jan tegen Corne, waar Jan de sterkste werd. Corne was niet zo in zijn doen. Ed won van Dylan met 3-0, daarna tegen Rob Godschalk eveneens met 3-0. Rob had van teamgenoot Arwaldo gewonnen. Paul had het al moeilijk tegen Dick, maar won wel met 3-2. Olaf tegen teamgenoot Gerben ook een 3-2. De partij Olaf tegen Paul verloor Paul met 3-1.Maurice Rijnart tegen Rik Luyks werd een 2-3. Rik won ook van Luc Snels. Ook Rik is goed bezig de laatste toernooien.

De halve finale ging tussen Rik Luyks en Olaf Knook en Ed Hoogenboom tegen Jan Jonker, allebei de partijen waren van hoog niveau en super spannend. Een uitslag in beide partijen werd 4-3.

De finale tussen Olaf en Ed werd ook een mooie pot. Beide darters hadden geknokt voor wat ze waard zijn voor deze finale-plaats. De jeugd komt er wel aan. Olaf heeft een geweldige prestatie geleverd om de finale te behalen. De veerkracht van de jeugd is natuurlijk enorm, maar ook Ed kan er wat van. Conditie en concentratie moet ook goed zijn, want na 9 partijen gespeeld te hebben, moet er nog een finale worden gespeeld!

Het spelverloop was als volgt: Olaf heeft 1 keer een voorsprong gehad tijdens de finale, vervolgens liep hij achter Ed aan. Knap van Olaf dat ie telkens gelijk kon maken. Ed kon niet uitlopen. Ed pakte de eerste leg, 1-0 daarna 1-1, 1-2/2-2, 3-2/3-3, 4-3/4-4, 5-4.

Ed wist ook nog in de partij tegen Rob Godschalk de hoogste finish te gooien van 145.

 

7-BERGSE DARTRANKING VOLGEND SEIZOEN NAAR ANDERE LOCATIE

Voorzitter Jan Leijs van Stichting Toernooi en Evenementen heeft besloten om volgend seizoen(vanaf september 2017) naar het “ouwe honk” terug te keren. Nu,  BIJ Verhoeven annex PUB BIG BEN. Deze horecagelegenheid is gelegen aan de Kerkstraat/Merodestraat te Zevenbergen en beschikt over minimaal 8 dartbanen.

De huidige locatie was (al) te klein om een goed toernooi te houden. Een paar jaar is aangekeken, met beperkte deelname, maar blijkt toch dat het beter is voor het verdere ontwikkelen van de dartsport in een grotere locatie te spelen.

We houden jullie op de hoogte wat betreft de agenda voor het nieuwe seizoen, via facebook en/of www.dartranking.nl

Meer info: Jan leijs, 06-50505132