Ed Hoogenboom Dartmaster 2015-2016

Ed Hoogenboom Dartmaster 2015-2016

Afgelopen zondag heeft het Masterstoernooi plaatsgevonden van de 7-Bergse Dartranking in Gasterij De Engel. Eddy Hoogenboom uit Turnhout won het toernooi door in de finale de nummer 1 geplaatste Jan Jonker uit Zevenbergen te verslaan.

Voor aanvang van het toernooi vond de prijsuitreiking plaats van het afgelopen seizoen.

Jan Leijs, voorzitter Stichting Toernooi en Evenement, presenteerde het geheel. De uitreiking gebeurde in ontspannen gezellig sfeertje, waar alle darters, 1 voor 1,  met hun eigen gekozen opkomst-nummer in het ‘zonnetje’werden gezet. Alle darters ontvingen een prijs voor het afgelopen seizoen. De nummers 4 tot en met 1 kregen daarnaast nog een glazen trofee. De hoogste uitworp van 170 geworpen door Paul Vreugdenhil werd beloond met een geldbedrag.

Jan vd Klundert oftewel “ICEMAN”, kreeg zijn softijsje! De nummer 5 van het klassement die evenveel punten behaalde, maar een lager gemiddelde, Edwin Gelens, oftewel “EDJE FLUGEL”, ontving een pul met flugeltjes!

De 1ste plaats van de ranking werd Jan Jonker, 2e Eddy Hoogenboom, 3e Paul Vreugdenhil en 4e Jan vd Klundert.

Dat de nummers 1 tot en met 4 later, maar dan in een andere volgorde, ook de plaatsen werden in het Masterstoernooi, blijkt toch, dat dit de besten van het afgelopen seizoen zijn.

Masterstoernooi

Dit toernooi staat helemaal op zichzelf. De vorm van de dag bepaald alles! Alle partijen moet je vol aan de bak. Vol vertrouwen in jezelf hebben, en gaan…..!

Grote verrassing viel in poule 4, waar Jan vd Klundert en Edwin Gelens, de nr. 4 en 5, alleen Jan zich wist te plaatsen voor de knock-outfase. Edwin had zijn dag niet. De nummer 2 van deze poule werd verrassend Jan Willem van Ham.

In poule 3 werd Paul en Maurice Rijnart 1 en 2. Paul moest 1 partij afgeven aan Marijn van Peer, die goed stond te darten.

In poule 2 won Eddy alles met 3-0. Jimmy Jonker, jeugddarter, als 7e geplaatst kon deze positie niet houden tegen Rik Luyks. Johnne Antes werd 3e in deze poule.

Ook in poule 1 viel een verrassing, Jan Jonker was opperbest, maar Iwan Silvius had het moeilijk met Dick vd Burgt. Dick wist zich dan ook te plaatsen.

Dian Stoop als enigste dame, geplaatst bij de beste darters van 7-Bergse ranking, ging naar de verliezersronde. Dian mag terugkijken naar een zeer geslaagd seizoen.

Verliezersronde

In de verliezersronde kreeg Edwin het weer langzaam te pakken. Met 2 ruime overwinningen van 3-0, plaatste hij zich in de finale tegen Iwan Silvius. In de finale werd het opgaande strijd, waar uiteindelijk Edwin de sterkste bleek te zijn met 4-3.

Beste 8

Het schema van het Masterstoernooi is van te voren bekend. Al jaren vindt op dezelfde wijze de poule-verdelingen plaats. De nummer 1 uit poule 1 en 2, kunnen elkaar pas tegen komen in de finale.

Jan Jonker, die net op tijd zijn vorm weer te pakken had, moest tegen Jan Willem, de nr. 2 uit poule 4. Jan was hierin goed bezig en won deze met 4-0.

Paul Vreugdenhil tegen Rik Luyks. Ook Paul was goed bezig wist in de partij 2x 180 te gooien. Rik darten te wisselvallig en verloor met 4-2.

Dick vd Burgt tegen Jan vd Klundert, ja Jan, een darter waar we nog meer van kunnen verwachten, wist met 4-0 te winnen. Hiermee voor Jan de eerste keer dat hij met de beste mee gaat doen.

Maurice Rijnart verloor van Eddy met 4-0. Maurice scoorde voldoende, maar kreeg ook materiaal pech. Dit bracht hem uit balans. Tegen Ed moet je dat niet hebben. Ed had nog leg afgegeven.

Halve finale

Eddy Hoogenboom tegen Jan vd Klundert. Het gaat om de scores en dubbels. De scores van Ed logen er niet om, Jan kon aardig bijbenen, maar tegen de formidabele worpen van Ed, was niet opgewassen. Ed won met 5-1 en stond hiermee in de finale. Voor Eddy de 2e keer.

Ed(makkelijk met 2 voornamen!) doet nu voor de 3e keer mee. Het eerste jaar werd hij 3e, het 2e jaar werd hij 2. Deze lijn kon hij doortrekken!

De andere halve finale was van hoog niveau. 2 Darters die allebei al verschillende keren de Masters hadden gewonnen. Jan tegen Paul. Omdat er nog al het een en ander gebeurde, hierbij het spelverloop om een beetje indruk te krijgen, waar beide darters toe in staat waren.

Jan maakte 1-0, 1-1, Paul begon met 2×180 en maakte 1-2, Paul maakte met een finish van 140, 1-3, Paul had de kans op 1-4, maar Jan wierp 148 uit(tevens huw) 2-3, Jan maakte met 106 finish 3-3, 4-3 en 4-4, de beslissende werd door Jan gewonnen. “Diepe buiging”!.

Hiermee had Jan Jonker de finale behaald.

3e en 4e plaats

Moe gestreden en na een kleine pauze moest er weer worden gedart om de 3e en 4e plaats.

Dit valt niet mee, om maar weer eens te gaan concentreren. Paul en Jan maakten er toch nog een spannend potje van. Jan won deze partij met 3-4. Voor Jan de eerste keer bij de top 3. Gefeliciteerd!

Finale

Beide darters hadden 1 keer eerder in de finale tijdens het ranking tegen elkaar gestaan, waarbij Jan toe de sterkste was.

Ed had minder energie gebruikt om de finale te halen dan Jan. Te meer ook, omdat Ed vandaag in zeer goede doen was. Heeft tot aan de finale maar 1 leg hoeven af te geven, dat zegt meer dan genoeg. Of Jan de ideale tegenstander is voor Ed, was maar de vraag? Zijn er die dan? In ieder geval het tempo waar Jan in dart ligt een stukje lager, dan die van Ed.

Elke leg in de finale was een spannende. Ed maakte 1-0. Jan 1-1 en vervolgens 1-2. Bij deze stand liet Jan hem al toe. Hij had kans om 3-1 te maken, maar het werd 2-2. Dat was voor Ed een “meevallertje”. Tot op dat moment had Ed moeite met het vinden van het juiste tempo/ritme, maar langzamer hand werd dat beter. Ed maakte 2-3 en 2-4. Daarna was er geen houden meer aan. Ed maakte het verder af met 2-5 en 2-6.

Prijsuitreiking Masters

Alle darters van het Masterstoernooi ontvingen een prijs. De laagst geplaatsten ontvingen vrije deelnames voor de 7-Bergse Dartranking volgend seizoen.

Edwin Gelens en Iwan Silvius, de nr. 1 en 2 van de verliezersronde ontvingen, waardebonnen te besteden bij Party Pack te Etten Leur.

De plaatsen, 5, 6 ,7, en 8, eveneens waardebonnen maar van een hoger bedrag. Dit waren, Maurice Rijnart, Rik Luyks, Dick vd Burgt en Jan Willem van Ham.

De ere plaatsen zijn als volgt:

4e Paul Vreugdenhil

3e Jan vd Klundert

2e Jan Jonker

1e EDDY HOOGENBOOM

 

Korte mededelingen:

Het eerst volgend rankingtoernooi is op zaterdag 17 september. De agenda wordt bijgewerkt. Ook wordt er wat gewijzigd in het reglement en spelvorm in het nieuwe seizoen.

Foto’s van deze dag worden nog verwerkt.

OPEN ZEVENBERGEN, wordt gehouden op zondag 13 november en bestaat net zoals vorig jaar uit een koppel en singletoernooi. Later meer hierover.