EDDY HOOGENBOOM WINT SINGLE EN KOPPEL MET TONY MARTINEZ

EDDY HOOGENBOOM WINT SINGLE EN KOPPEL MET TONY MARTINEZ

Zondag werd voor de 4e keer in succes de Open Zevenbergen Darts gehouden bij Tien Koevoet Dance Master te Zevenbergen. Ed Hoogenboom won zowel de single als koppeltoernooi samen met Tony Martinez beide uit Turnhout. In een hoogstaande singlefinale won Ed tegen Tonny Veenhof met 5-4.

Na een onderbreking van een jaar nu weer een Open Zevenbergen. Een mooie lokatie om een darttoernooi te organiseren. De voorgaande single toernooien waren gewonnen door 2x Tony Martinez en Dirk van Duivenbode. Wie zou het deze keer worden? Een mooi aantal inschrijvingen met goede darters.

Koppeltoernooi

Er werd gestart met het koppeltoernooi, waar zich 24 koppels voor inschreven. Een aantal koppels melden zich netjes af, anderen kwamen niet. Het koppeltoernooi was een warming-up voor het hoofdtoernooi, het singletoernooi. Na de eerste ronde vond een splitsing plaats naar de winnaarsronde en verliezersonde, waar meteen de knockout fase plaatsvond.

Van de velen buiten de gemeente afkomstige darters speelden de plaatselijke darters niet onverdienstelijk. In de verliezersronde behaalde het koppel Michiel Dekken en Joost van Bastelaere uit Zevenbergen een mooie 3e plaats. Eerste werden in deze ronde Marcel Vonk en Peter van Wijk uit Lage Zwaluwe, die van Ricardo Vrijhof(ouddarter van de 7 bergse ranking) en Dave Roelse wonnen. Die hiervoor gewonnen hadden van de 13 jarige jeugdspeler Pim van Bijnen met Peter Dekkers.

Bij de winnaarsronde wisten Rob Godschalk en Corne van Mastrigt uit Zevenbergen de 3e plaats te behalen. Een goed resultaat gezien het sterke deelnemersveld, vooral met darters uit Zuid Holland en België. In de kwartfinale werden Kees Slokkers en Ed van Wijk met 3-2 verslagen door Erik van Rijswijk met Daniel Geijsendorpher, die vervolgens tegen Tony Martinez en Ed Hoogenboom verloren. Danny Haverkorn oud inwoner van Zevenbergen won samen met Marco de Krey van Corne en Rob met 3-0.

De finale tussen Tony met Ed en Danny met Marco werd een vrij eenvoudige overwinning met 4-0. Beide koppels haalden niet het hogere niveau meer.

De hoogste finish werd geworpen door Johan de Tree van 110.

Single

Voor aanvang van de singles schommelde het aantal deelnemers van rond half elf met 80 inschrijvingen. Uiteindelijk liep de teller terug om bij 68 te stoppen. Aanmelden blijkt makkelijker te zijn dan afmelden! Gelukkig geldt dat niet voor iedereen. Er werd gestart met poules, waarna door middel van een extra ronde, 32 naar de winnaars en 32 naar de verliezersronde zouden gaan.

Verliezersronde

Om meteen maar met de winnaar van de verliezersronde te beginnen het jeugdtalent de 13 jarige Pim van Bijnen uit Tilburg, Nederlands kampioen bij de aspiranten. Waarom de verliezersronde, zou je dan afvragen? Hij had het niet helemaal goed getroffen met de poule-indeling, Tonny Veenhof en Eddy Hoogenboom. Laat dat nu net de 2 finalisten zijn! De andere kant is wel zo, hij was de enige darter die van de winnaar Ed Hoogenboom heeft gewonnen! Om uiteindelijk met 1 verliespartij de dag af te sluiten. Blijft een knappe prestatie.

Tot aan de kwartfinale verliep het voortvarend. Daarna moest hij tegen Kees Slokkers en wist deze te winnen met 3-2. Om vervolgens met de dezelfde cijfers te winnen van Ricardo Vrijhof. De andere finalist viel nog niet zo heel lang geleden onder de jeugddarters Olaf Knook uit Fijnaart. Da’s dan toch weer wel mooi, dat tussen al die “senioren” het jonge talent er staat. De partij werd met 4-1 gewonnen.

Winnaarsronde

Hoog niveau werd er gespeeld. Voor de toeschouwers, liefhebbers was het smullen geblazen.

Na de poule fase, de knockout ronde.

Tot aan de beste 16 zaten er 8 darters uit de buurt van Zevenbergen. In ieder geval darters die regelmatig meespelen in de 7-Bergse Dartranking. Hierbij zat natuurlijk ook Eddy Hoogenboom uit Turnhout. Voor de meeste een onbekende Belg, die ook een pijltje kan darten. In de 7-Bergse Dartranking een bekende, die al een paar keer de Masters had gewonnen. In het 7-Bergse wordt hij ook wel gekscherend een “nep-Belg”genoemd, omdat hij van oorsprong geboren en getogen Nederlander is. Alle voorkomende Open toernooien heeft hij geen ere-plaats weten te behalen, maar won zijn trainings- en teammaatje Tony Martinez.  Ed is gegroeid, zeker het afgelopen 1,5 jaar.

De andere finalist Tonny Veenhof uit Tiel, wat ik daar van heb vernomen, heeft hij zeker waar gemaakt. Heeft een behoorlijk rijtje toernooioverwinningen op zijn naam staan. Dat beide darters elkaar al tegen kwamen in de poulefase is toeval, aan de andere kant een gelukkig maar, want het volgende treffen zou alleen in de finale kunnen zijn. De winnaars van Open Zevenbergen zaten komen dan ook uit deze poule, want zoals al eerder geschreven zat hier ook de beste van de verliezersronde in Pim van Bijnen. Ook Henk van der Horst uit Klundert werd hier “slachtoffer” van. Kreeg meteen in zijn eerste single 4x 180 tegen.

Bij de laatste ofwel de beste 8 zaten nog Martin van de Ree, Corne van Mastrigt en Mark Willekens uit Klundert. Martin verloor van Erik van Rijswijk met 0-4, ook al zo’n gerenommeerde darter. Mark won van Corne met 4-1. Tonny won in een spannende partij van Ramon van Leeuwen met 4-3 en Ed van Kevin Lens met 4-1. Ed, had eerder Tony Martinez en Jeroen van Bijnen uitgeschakeld. Tonny had van Paul Vreugdenhil en peter de Bruin gewonnen. De halve finale tussen Ed en Mark werd vrij gemakkelijk gewonnen met 4-0. Tonny moest wederom aan de bak tegen Erik en werd een “thriller” en werd 4-3.

De finale

In de poule partij wist Ed nog van Tonny te winnen, maar op dit niveau, win je niet zomaar 2 keer op 1 dag van elkaar. Zo zullen beide darters gedacht kunnen hebben. Het spelverloop ging met de darts mee tot 3-3. Daarna brak Tonny en werd 4-3. Pijlen voor winst werden gemist, waarna Ed weer gelijk maakte. Beide darters mistten de dubbel voor winst, waarna Ed aan het langste eind trok.

 

Uitslagen Open Zevenbergen 2018

 

Koppel                                               Hoogste uitworp 110 Johan de Tree

 

 

Uitslag winnaarsronde

 

 

1

Eddy Hoogeboom

Tony Martinez

2

Danny Haverkorn

Marco de Krey

3

Daniel Geysendorpher

Erik van Rijswijk

3

Corné van Mastrigt

Rob Godschalk

 

 

 

 

 

Uitslag verliezersronde

 

 

1

Marcel Vonk

Peter van Wijk

2

Dave Roelse

Ricardo Vrijhof

3

Joost van Bastelaere

Michiel van Dekken

3

Peter Dekkers

Pim van Bijnen

 

 

Single                                     Hoogste uitworp 132 Ricardo Vrijhof

 

 

Uitslag winnaarsronde

1

Eddy Hoogeboom

2

Tonny Veenhof

3

Erik van Rijswijk

3

Mark Willekens

 

 

 

Uitslag verliezersronde

1

Pim van Bijnen

2

Olaf Knook

3

Corne van Leent

3

Ricardo Vrijhof

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>