Henk van der Horst Dartmaster 2011-2012

Henk van der Horst Dartmaster 2011-2012

Afgelopen zaterdag 16 juni 2012 werd met de beste zestien darters van het afgelopen seizoen gestreden om de titel Dartmaster 2011-2012 van de Zevenbergse Dartranking in Feestzaal Leven in de Brouwerij te Zevenbergen. De als nummer veertien geplaatste Henk van der Horst, werd de verrassing van deze avond, hij won in een gelijk opgaande finale van de eveneens verrassende finalist Iwan Silvius met 4-3.

Voorzitter Jan Leijs van de Stichting Toernooi & Evenement, en tevens organisator van de Zevenbergse Dartranking, leidde deze avond in met wat er allemaal te verwachten stond. In zijn voorwoord bedankte hij o.a. Jan de Visser, Peter van Fessem, Edwin Gelens en John Antes voor hun ondersteunde activiteiten van het afgelopen seizoen.

De avond begon met een heerlijke barbecue, met aansluitend de prijsuitreiking van het seizoen 2011-2012 van de Zevenbergse Dartranking. Met zeven toernooi overwinningen werd Corné van Mastrigt met overmacht de nummer één van het seizoen. Jan Jonker (winnaar seizoen 2010-2011) en Rob Godschalk eindigde respectievelijk op een tweede en derde plaats. Na de prijsuitreiking van de beste zestien darters kon er begonnen worden met het Mastertoernooi met deze keer een winnaars- en een verliezersronde. Verder zou deze avond ingevuld worden met een gezelligheidstoernooitje voor de niet-geplaatste darters.

De poule-indeling van het Mastertoernooi welke werd bepaald door de eindstand. In poule één was Corné van Mastrigt de beste gevolgd door Jan van de Klundert als tweede. in Poule twee werd Jan Jonker nummer één, en de nummer twee was toch wel een verrassing want niet Peter van Fessem plaatste zich, maar Jan Willem van Ham. Poule drie werd door Henk van der Horst geleid met als tweede Rob Godschalk. Rob schakelde in de eerste partij meteen Edwin Gelens uit door met 3-0 te winnen. In Poule vier werd Iwan Silvius eerste en tweede Henk Konings.

Het echte werk zou nu pas beginnen, maar ook hier gebeurde het onverwachte en dat maakt het Master-toernooi zo speciaal. De eerste knock-out partij Henk Konings tegen Corné van Mastrigt. Niemand maar dan ook niemand had er op gerekend dat Henk Konings zo goed van start ging en dat het bij de absolute favoriet Corné van Mastrigt even iets minder ging. Henk liep vrij snel uit, Corné spartelde nog wel wat tegen maar dankzij een mooie finish van 120 won Henk Konings de partij met 4-2! Dit gaf Henk een enorme kick en terecht, maar dan weer opladen voor de volgende partij, dat is maar voor weinige weggelegd.

De goed spelende Henk van der Horst had in de eerste knock-out ronde Jan-Willem van Ham uitgeschakeld met 4-2. De volgende partij zou dus de Henkies tegen elkaar worden. Henk van der Horst wist optimaal te profiteren van de zware partij die Henk Konings net achter de rug had en kwam met 3-1 voor. Waarna Henk Konings zich wist te herpakken door de twee daarop volgende legs te winnen en de stand gelijk te trekken naar 3-3 en werd het dus uiteindelijk toch nog een thriller, in de laatste en beslissende leg trok Henk van de Horst aan het langste eind en won de partij met 4-3. Hiermee was de eerste finalist bekend.

In de andere knock-out rondes ging het er eveneens zeer spannend aan toe. Iwan Silvius had het zwaar tegen Jan van de Klundert, telkens op achterstand behalve de beslissende leg, want die wist hij te winnen. Rob Godschalk tegen Jan Jonker was eveneens van bijzonder niveau, Rob wist deze te winnen met 4-1. In de halve finale Rob Godschalk tegen Iwan Silvius ook een schitterende partij, maar ook dramatiek. Rob heeft pijlen voor de partij gehad, maar Iwan won door met de laatste zes pijlen 254 punten uit te gooien.

De finale was zeer spannend, niet van een heel hoog niveau, maar de twee darters hadden beide getoond, dat zij terecht in de finale stonden. Alleen in de eerste leg nam Iwan Silvius de leiding in de partij, waarna telkens Henk van der Horst met één leg voorkwam. Zo ook bij 3-3 waardoor Henk de finale met 4-3 won.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>