Historie

Deze stichting is definitief geworden in 1990. Enkel fanatieke darters uit Zevenbergen hebben met elkaar een “clubje” samengesteld. Darten werd hot in Zevenbergen begin jaren 80, waar een clubje werd opgericht in The Big Ben te Zevenbergen. Van het clubje is enkele jaren daarna een vereniging opgezet namelijk De Gigantjes. Deze vereniging bestaat nog wel maar heeft geen leden.

Vanuit deze vereniging zijn verschillende dartteams ontstaan, waar nu nog steeds enkele van darten. Zo rond 1985 zijn er toernooien gestart. Daaruit is later Stichting Toernooi en Evenement ontstaan. Haar eerste toernooi, wat tot op heden van vandaag nog bestaat, is het Gesloten Zevenbergen (na de herindeling Gesloten Moerdijk). Bijna gelijktijdig zijn toe ook de Open Toernooien begonnen. Zevenbergen werd toen bezocht door darters uit heel de Benelux. Waaronder ook de 16-jarige darter Raymond van Barneveld, u welbekend, maar ook Roland Scholten was van de partij. Stichting Toernooi en Evenement had zijn hoogte punt in 2000 waar een groot toernooi werd georganiseerd in Den Borg (voormalig sporthal De Molenberg). In de jaren 90 en 2000 werden er met regelmaat Open Toernooien georganiseerd.

Omdat het de belangstelling in het darten toch wel wat terugliep, zijn er in 1995-1996 Ranking Darttoernooien ontstaan. De Stichting heeft daarin bijgestaan en in samenwerking met de toenmalige eigenaar van café Jan Steen de competitie geleid. Nu is al jaren alleen de Stichting nog verantwoordelijk. Het nieuwe seizoen is onlangs voor 15e keer begonnen.

Al die jaren zijn er verschillende samenstellingen geweest in deze organisatie. Maar van het begin tot en met nu is er maar 1 die nog steeds actief is, namelijk Jan Leijs. Jan is nu enige bestuurslid, daarnaast krijgt hij veel steun van vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers zou het darten in Zevenbergen een stuk minder zijn.

De Stichting houdt zich nu vooral bezig met dart-activiteiten. In het verleden organiseerde de Stichting, ook het dweilbandfestival, biertapwedstrijden, karaoke en braderieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>