Jan Jonker Dartmaster 2010-2011

Jan Jonker Dartmaster 2010-2011

Zaterdag 18 juni werd gestreden in de Zevenbergse Dartranking om de Mastertitel 2010-2011 in Feest-zaal Leven in de Brouwerij te Zevenbergen. Jan Jonker won in een spannende finale van Kees Slokkers met 5-4.

Zaterdag was het eerst prijsuitreiking van het Rankingtoernooi 2010-2011 waar Jan Jonker ook de beste was. Naast deze overwinning wist hij dit seizoen één keer 170 te finishen en 21 keer 180 te gooien. Grote concurrent was Kees Slokkers, zowel in de ranking als tijdens het eindtoernooi. Beide darters wisten tot de finale door te dringen. Dit ging ten koste van Edwin Gelens (vierde plaats) en Shem van Oers (derde plaats). Opvallend was dat Peter van Fessem in een vroeg stadium werd uitgeschakeld. Tijdens de finale stond Kees in een mum van tijd met 3-0 achter. Kees hervond zich echter en kon 3-3 maken. Daarna maakte Jan 4-3 en Kees 4-4, in de beslissende negende leg won Jan.

In de poulepartijen waren geen verrassingen. De beste acht van de ranking wisten zich zonder problemen te plaatsen. Dat had waarschijnlijk ook te make omdat twee darters van de beste zestien niet aanwezig konden zijn. Deze plaatsen werden van onderen aangevuld. Voordat het toernooi begon met de beste zestien van het seizoen werd op Masterniveau de prijzen uitgereikt en aan elkaar het beste toegewenst voor het toernooi. Iedere darter kwam met opkomst van zijn lievelings-muziek. De uitslag van de ranking was Jan Jonker, Kees Slokkers en Peter van Fessem. De enige dame die zich kon plaatsen was Dian Stoop. Sinds lange tijd weer een dame bij de beste zestien. Onze twee jeugdspelers Lesley van Berk en Jimmy Jonker hebben het niet slecht gedaan, want beide konden zich plaatsen. “Onze Jimmy” een vermelding waard, hij is twaalf jaar en doet al zes seizoenen mee!!!!

De avond werd verder gevuld met een verliezersronde en een pauze om een lekkere hap te nemen. De verliezersronde werd gewonnen door Johan Stoop, door John Antes met 4-2 te verslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>