JAN JONKER MOOIE OVERWINNING DOOR WINST OP TONY MARTINEZ

JAN JONKER MOOIE OVERWINNING DOOR WINST OP TONY MARTINEZ

Bij laatste het 10e toernooi van de 7-bergse dartranking wist Jan Jonker uit Zevenbergen de Belg Tony Martinez in een spannende finale met 5-4 te verslaan. Om de finale plaats te behalen won jij ook Ed Hoogenboom met 4-2, door een 167 te finishen, wat tevens de hoogste uitworp was. De verliezersronde werd gewonnen door Ad Haverkamp.

Ed Hoogenboom winnaar rankingcompetitie seizoen 2018-2019

Met nog 2 toernooien te gaan bezet Ed Hoogenboom de eerste plaats en is ook niet meer in te halen. 207,5 punt en de nummer 2 Luc Snels eveneens uit Belgie, 151,5 punten. Zelfs de nummer 2, Luc Snels is vrijwel zeker. Het verschil met de derde Corne van Mastrigt 14 punten is vrijwel niet in te halen. Tussen 3 en 4 Olaf Knook, scheelt maar een half puntje en zal tot het laatst spannend blijven. De 4e plaats en poule 4 voor de Masters(A-toernooi) geeft toch kans om meteen Ed Hoogenboom tegen te komen na de poule-fase.

In de onderste regionen top 16 is het spannend, vanaf plaats 13 tot misschien wel plaats 20, nu Johan de Tree, is het verschil maar 5,5 punt. Laatstgenoemde moet in staat geacht worden dit te kunnen overwinnen. Voor de niet-geplaatsten darters met 8 toernooien volgt er een B-toernooi, en mogelijk met nog minder gespeelde toernooien een C-toernooi.

Het 10e toernooi werd bezocht door 31 darters met een zeer sterk deelnemersveld. Het Belgisch kampioensteam was voor de helft aanwezig. Tony Martinez blijft een uitzonderlijk goeie darter en zo ook Ed Hoogenboom. Luc Snels, die minder contant is, maar in feiten niet veel onderdoet voor zijn maatjes.

Daarnaast onze regionale rankingdarters, die in vorm zijn of komen. Daarom is het des te mooier dat zo’n Jan Jonker, weer zijn oude niveau weet te benaderen. Na vele downs, nu in de opwaartse fase bezig. In de kwartfinale tegen Iwan Silvius, had Jan het moeilijk. Dit komt zeker door het goede spel van Iwan, mist helaas wedstrijd, waardoor met 3-2 wist te winnen. Het moet ook de goede kant uitvallen en soms heb je dat beetje geluk nodig. Jan heeft nog steeds de killersmentaliteit, die je nodig hebt om partijen te beslissen. En dat bleek zeker tegen Ed Hoogenboom in de halve finale. Met een stand van 3-2 voor Jan, een gemiste gelijkmaker van Ed, wist Jan 167 te finishen.

In de finale tegen Tony, die weinig tegenstand dulden van zijn tegenstanders, Maurice Rijnart, Edwin Gelens en Dennie de Jong, leiden Jan de partij. Het werd 1-0, 2-0, 2-1, 2-2, 3-2, 4-2. Tony kwam terug, er waren wat 180-tigers voor nodig, maar perste er nog een 4-3 en 4-4 uit.

Een mooie finale.

 

De afgelopen 3 toernooien waren geen verslagen gemaakt. Daarom in vogelvlucht, de toernooien 7 t/m 9.

7e Rankingtoernooi: winnaar Ed Hoogenboom, won van de verrassend geplaatste andere finalist Rob Godschalk met 5-3. Met het 7e toernooi mochten we de herstellende Tony Martinez verwelkommen, die met zijn teamgenoten naar de 7-Bergse ranking kwam. “Nog maar een “onechte” Belg”! Eentje, was al voldoende om alle prijzen weg te  slepen, Ed Hoogenboom!. Dat zal de reden geweest zijn, om een statement te zetten en te laten zien, dat ie toch echt de beste is, door het 7e toernooi te winnen!

De verliezersronde won Johan de Tree en de hoogste uitworp naar Jan Jonker van 114.

8ste Rankingtoernooi winnaar: Tony Martinez won van Jan Jonker met 5-1. Het 8ste toernooi was Tony Martinez meer aan de betere hand, letterlijk en figuurlijk, 9x 180. Dennie de Jong een mooi finish van 170. De verliezersronde gewonnen door Paul Vreugdenhil.

9e Rankingtoernooi winnaar: Tony Martinez won van Corne van Mastrigt met 5-1. In de halve finale wist Tony van Ed Hoogenboom te winnen. De hoogste finish werd geworpen door Corne met 140. De verliezersronde werd gewonnen door Gerben van de Berg uit Fijnaart.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>