Jan Jonker pakt op de valreep zijn tweede overwinning

Jan Jonker pakt op de valreep zijn tweede overwinning

Zondagmiddag werd het laatste toernooi gespeeld van dit seizoen in Gasterij De Engel te Zevenbergen. Er werden door verschillende darters bijzondere resultaten behaald. Jan Jonker speelde de finale tegen Edwin Gelens.  Edwin mag wel tot de outsiders genoemd worden.

Met het Mastertoernooi op 7 juni zijn alle zestien finalisten en tegenstanders bekend. 23 Darters schreven zich in voor het laatste toernooi. Alle mogelijke finalisten voor het Mastertoernooi, konden zich nog trachten te plaatsen, en dus dalen of stijgen in de stand. Zondagmiddag doet toch anders aan, dan zaterdagavond. Er gebeurde veel deze middag. Alle jeugddarters, Jimmy Jonker, Dylan van Beers en Dion Schouten plaatsten zich voor de knock-out rondes.

Zo speelde Marijn van Peer zeer goed en wist met een verliespartijtje zich als vierde te plaatsen in de voorrondes. Henk van der Horst wist zich voor de eerste keer niet te plaatsen voor de knock-out rondes! Ook Maikel van Wingerden, Erwin van Beurden, Jan Willem van Ham behaalde opvallend die fase niet.

De jeugddarter Jimmy Jonker wist drie keer de maximum score van 180 te gooien, waarvan twee in de partij tegen Corné van Mastrigt in de eerste knock-out ronde. Corne was hier niet van onder indruk en won deze partij met 3-0.

Grote verrassing was wel dat de winnaar van de ranking Ed Hoogenboom in de eerste ronde er onderuit ging tegen maatje Maurice Rijnart met 3-1. Vervolgens moest de sterk dartende Maurice tegen Edwin Gelens, die eveneens in goeden doen was. Maar toch leidde Maurice de partij, met een 2-1 stand en Maurice op 76 en Edwin 140, moest deze uit! En dat gebeurde ook Edwin wierp een mooie 140 uit en dat was de ommekeer in de partij. Edwin won. Tevens bevestigde hij met deze 140 de hoogste uitworp van het toernooi. Dylan van Beers, verloor zijn partij tegen Jan vd Klundert met 3-1. Jan, kan er wat van!. Daarna wederom tegen Corné van Mastrigt ook deze keer verloor hij  nipt met 3-2. Eens komt de keerzijde.

Marijn kon zijn goede vorm niet behouden tegen John Gijzen en verloor met 3-0. Jan Jonker zat in het onderste gedeelte van de sheet en zeker voor hem, zeer gunstig. Een beetje geluk moet je hebben. Van al het spannende gebeuren in het bovenste gedeelte had hijzelf geen last van. Zijn eerste partij tegen Iwan Silvius won hij met 3-0, met een doeltreffendheid op de dubbel van 100%. 60-ers en een paar 140-ers, zoals hij hetzelf zegt was voldoende. Vervolgens speelde hij tegen Rick Luijkx en won met 3-1. Tegen John Gijzen won hij met 4-1, John wist nog wel 119-finish te gooien.

Edwin Gelens moest in de halve finale tegen Corné van Mastrigt, een ware thriller. Tijdens deze, maar ook de voorafgaande partijen zijn de tegenstanders gewaagd aan elkaar. Voor de Masters zijn er favorieten, die heel het seizoen goed hebben gepresteerd, maar het blijft maar 1 toernooi, zodat iedereen kan winnen. Waarom deze outsider niet! De partij tegen Corné kon hij niet bijbenen en stond met 2-0 achter, maakte 2-1,-2-2, 2-3 en 3-3, ten slotte maakte Edwin ook 3-4. Verrassing? Niet echt, want iedereen kent zijn kunne!
De finale Edwin Gelens tegen Jan Jonker. De allereerste leg heeft Edwin zijn kans gemist om met 1-0 voor te komen, deze miste ie. Daarna werd het 1-1, 1-2, 2-2 ( in deze leg miste Edwin 160 finish), 2-3, 3-3, 3-4 en 3-5.
Het Mastertoernooi wordt gespeeld op zondagmiddag 7 juni in Gasterij De Engel. Tevens wordt op deze dag ook de agenda voor het komend seizoen bekendgemaakt.