Jan Jonker singlekampioen Gesloten Moerdijk 2015

Jan Jonker singlekampioen Gesloten Moerdijk 2015

Afgelopen zaterdag werd voor de 26ste keer de Gesloten Moerdijkse Single kampioenschappen gehouden in Gasterij De Engel. Met 36 deelnemers was het een van de drukst bezochte toernooien. Jan Jonker uit Zevenbergen won het toernooi door in de finale van Kees Slokkers te winnen.

9 Poules van 4 werden er gespeeld, waarvan de helft naar de winnaarsronde en verliezersronde gingen. Onder de deelnemers bevonden zich ook 4 nieuwe jeugddarters van 14 jaar en wat enkele 18+ plussers.

De best geplaatste jeugddarter werd de 14 jarige Sven Gulden die een plaats in de winnaarsronde wist te behalen. Joost van Sprundel (14) presteerde in de partij tegen Shem van Oers een 15-darter. Een partij eerder kreeg Joost een 161 finish tegen van Paul Vreugdenhil, die hiermee meteen de hoogste uitworp wist te behalen.

Sven wist zijn poule te winnen, met daarin John Antes, Johan Stoop en Jimmy Jonker(15). In de knock-outfase was Rob Godschalk nog een maatje te groot, ook al kon hij wel een leg pakken. Zijn vader Jan Gulden behaalde de verliezersronde wist deze uiteindelijk ook te winnen door in de finale Martin de Kok te verslaan met 3-2. Zo mocht de familie Gulden 2 prijzen ophalen tijdens de prijsuitreiking, beste jeugddarter en winnaar verliezersronde.

De altijd voortdurende titanen partij John Antes – Johan Stoop gaat nu toch in het voordeel komen van John.

Zo blijven de partijen Johan Stoop tegen Marijn van Peer ook altijd langdurig. Een onderbreking voor het reclameblok zou bijna wenselijk zijn, echter hiermee wordt de best of 3 niet binnen het uur gehaald!. Deze keer ging de winst naar Johan.

Zo waren er wel meer partijen waar geen eind aan bleek te komen, John Antes tegen Johan de Tree een best of 5, waar het niveau ver onder hun kunnen lag en zeker bij Johan. Schrijver Henk had het wel het minst naar zijn zin om alle legs te schrijven, waar de spanning alleen lag, wie zal hem deze keer uitgooien? Als John een keer de kans had om van Johan te winnen was het wel deze keer. Maar ook dat gebeurde niet!

De daarop volgende partij Johan tegen maatje Paul werd ook een 3-2 partij voor Johan. Hiermee stond hij in de halve finale en moest tegen Kees Slokkers.

Kees Slokkers komt langzaam terug. Zijn dartcarriere kent de afgelopen jaren een van vallen en opstaan. Blij voor hemzelf maar ook voor ons dat hij zo nu en dan het weer aardig weet te vinden. Hij is geen opgever. Blijft darten tot en met de laatste pijl. Dat maakt hem ook zo sterk.

In de poule wist hij alle partijen te winnen. In de knock-outfase wist hij van Henk van der Horst met 3-1 te winnen. Niet Edwin Gelens werd zijn volgende tegenstander maar verrassend Ramhit Kali, ook deze won hij met 3-0, om vervolgens in een spannende partij tegen Johan de Tree te verslaan met 4-3. Geen “hoogvliegers” maar constantheid bracht hem in de finale.

Jan Jonker won ook al zijn partijen in de poules zonder 1 leg af te staan. De sterkte van Jan is inmiddels wel bekend. In zijn partij tegen Shem van Oers moest hij alle zeilen bijzetten om niet voortijdig uit te worden geknikkerd. Shem is ook niet zomaar een darter, kan met de sterkste mee en is ook een toernooidarter. Echter in deze partij kon hij het niet afmaken en tegen Jan moet je niets laten liggen. Jan won met 3-2. Vervolgens tegen Rob Godschalk ook niet de makkelijkste won hij met 3-1.

In de finale nam Jan meteen de leiding en Kees moest er telkens maar achteraan. Scorend was Jan de betere, maar finish ging bij Kees beter.

Zo werd het 1-0 en 1-1, 2-1 en 2-2. Terwijl er door Jan de meeste dubbels werd gemist.

Hoge concentratie bracht Jan tot 3-2 en 4-2, hierdoor brak Jan, Kees.

Om met stijl af te sluiten wist Jan een mooie 154 te finishen.

 

De uitslagen:

Singles Winnaarsronde:                                                                                                                    Verliezersronde

 

  1. Jan Jonker                                                                                                                                  Jan Gulden
  2. Kees Slokkers                                                                                                                             Martin de Kok
  3. Mark Willekens                                                                                                                         Justin Goverde

 

Beste Dame: Dian Stoop

Beste Jeugddarter: Sven Gulden