Jan Jonker verslaat jeugdtalent Mike de Decker

Jan Jonker verslaat jeugdtalent Mike de Decker

Zaterdag werd het vierde toernooi van de Zevenbergse Dartranking gehouden in Gasterij De Engel te Zevenbergen. Jan Jonker uit Zevenbergen won in een spannende finale tegen de jeugdige topdarter Mike de Decker uit Mechelen (België).

Er schreven zich 29 darters in. Ook deze keer mocht de organisatie weer “nieuwe gezichten” inschrijven. Dit seizoen is het verloop van wisselende spelers groot. Na de ongeveer dertig vaste darters staat de stand nu op totaal 75 deelnemers!

Ons speltype (voorronde partijen best of drie i.p.v. poules) dat is gebouwd wordt nergens anders vertoond. Bij deelname tot 32 darters worden er zes voorrondes gespeeld. Deze voorrondes zijn nodig om zich te kunnen plaatsen voor de beste zestien. Dit toernooi had men maar liefst 8,5 punt nodig om zich bij de beste zestien te plaatsen. Voor de vaste rankingdarters was dat een behoorlijke opgave.

Eddy Hoogenboom uit Turnhout (dit seizoen vaste klant!) en Henk van der Horst uit Klundert konden zich maar net bij de beste zestien plaatsen. Beide darters wisten daarna wel de halve finales te behalen. Henk won van Maurice Rijnart en Edwin Gelens, om tenslotte te stranden tegen Jan Jonker. Eddy had in de voorrondes van zijn maat Maurice Rynart verloren (dat doet altijd zeer!). In de knock-out rondes won hij eerst van Martin Kersbeeck ook uit Mechelen (België) en daarna in een spannende partij (0-2 achter) van Johan de Tree uit Klundert. In de halve finale verloor hij van het jeugdtalent Mike de Decker.

Erwin van Beurden uit Zevenbergen wist zich knap te plaatsen bij de beste zestien. Hij verloor in de eerste knock-out ronde van Edwin Gelens (2-3), maar kan wel terugkijken op een geweldige prestatie.

Na twee geweldige finales gewonnen te hebben was Paul Vreugdenhil uit Klunder deze avond niet in topvorm. (zo gaat dat met darten). Het was echt werken geblazen en dan gaat dat maar even goed. Tegen Pascal Hagenaars uit Halsteren won hij weliswaar met 3-1, maar deze uitslag was geflatteerd. Pascal had hier meer verdiend, maar ook hij liet het afweten. Paul verloor daarna zijn partij tegen Jan Jonker (1-3). Pascal gooide in de voorronde tegen Eddy Hoogenboom wel een mooie 122-finish. Wat later de hoogste finish van de dag bleek te zijn.

De zeventien jarige Mike de Decker blijkt een toptalent te zijn, zo heeft hij achtereenvolgens recent nog Open Antwerpen (Jeugd), Top of Ghent (Jeugd) en Open Bergen op Zoom gewonnen. In de voorrondes liet hij al zien dat hij getalenteerd was. Voor de organisatie en de meeste van de darters was hij een onbekende. De pauzes die tussen de partijen in zaten benutte hij om te blijven trainen. Hij heeft prachtige rustige dart-houding. Deze houding kennen we ook van Jan Jonker. In de voorrondes verloor hij één partij. Bij de knock-out rondes had hij vrijwel geen tegenstand, ten verdiensten van hemzelf. Daarom was ook de vraag bij de aanwezige darters wat gebeurd er als er druk wordt opgezet?

Jan Jonker groeide in het toernooi, zoals hij dat als geen ander kan. Elke leg was van hoog niveau en Jan zetten in de finale tegen Mike de Decker de druk er meteen op.
Het spelverloop: 0-1 voor Jan, 0-2, 1-2, 1-3, 2-3, 3-3, de zevende leg wist Jan met een uiterste kracht inspanning te winnen en brak de weerstand van Mike, om daarna met 3-5 af te sluiten.

Aantal 180-ers: 12 keer
Hoogste finish: 122 door Pascal Hagenaars