Jan Jonker wint, 170-finish Corné van Mastrigt

Jan Jonker wint, 170-finish Corné van Mastrigt

Afgelopen zaterdag is het laatste rankingtoernooi gespeeld van de Zevenbergse Dartranking in Feestzaal Leven in de Brouwerij. Jan Jonker uit Zevenbergen was wederom de sterkste en won zijn vierde toernooi op rij. In de finale versloeg hij Paul Vreugdenhil met maar liefst 5-1.

Met 27 deelnemers begon het toernooi. Enkele rankingdarters waren niet aanwezig, misschien met de gedachten, ik ben toch al geplaatst, kan het toch anders verlopen! Twee darters moesten nog strijden voor de 16e plaats, Jan van de Klundert en Marijn van Peer. Beide darters hebben gespeeld voor wat ze waard waren en beide eindigden gelijk in de eerste ronde van de knock-out fase. Op dat moment zou Jan van de Klundert er uit liggen. Echter door de eindstand meteen te totaliseren, bleek dat Lesley van Berk, door afwezigheid zijn derde rankingtoernooi miste. Hierdoor belande hij op de zeventiende plaats. Het is heel erg sneu voor hem, maar het zijn wel de feiten.(zie totaalstand).

Zo zijn er ook plaatsen gewijzigd door afwezigheid van Edwin Gelens. Henk van der Horst is een plaatsje opgeschoven en dat geldt voor Peter van Fessem hetzelfde. Het verschil wordt gemaakt in welke poule dat je de finale moet spelen. Door de overwinning van Jan Jonker en doordat Corné van Mastrigt in de kwartfinale al werd uitgeschakeld, is op de valreep Jan Jonker als eerste geëindigd van de rankingcompetitie dit seizoen. Het zal aanstaande zondag, tijdens het Mastertoernooi, weer een spannende finale worden.

Corné van Mastrigt maakte een moeilijke start zijn tweede partij tegen Rik Luyks verloor hij met 2-0. Dit was ook wel de verdiensten van Rik. In de partij tegen Jan van de Klundert wierp Corné de hoogste uitworp van het seizoen, namelijk een mooi 170-finish. Deze was al eerder dit seizoen gegooid door Kees Slokkers, maar omdat hij niet het minimaal aantal toernooien heeft mee gedaan, telt deze niet mee voor de eindranking.

Teun Rijnen uit Etten Leur, een darter die zo af en toe komt “overwaaien”, had een goede avond. Wist zich als beste te plaatsen in de voorrondes en won vervolgens in de knock-out rondes van Jurgen van de Broek en Rob Godschalk. Helaas was Paul Vreugdenhil in de halve finale een maatje te groot. Toch nog goed voor gedeelde derde/vierde plaats.

Rob Godschalk stond in de voorrondes heel goed te darten wist o.a. van Paul Vreugdenhil te winnen. In de knock-out fase moest hij tegen Erwin van Beurden en kwam hij met moeite op 2-0 voorsprong. Langzaam raakte hij de dubbels kwijt. Erwin probeerde rustig te blijven, maar kreeg hierdoor wel kansen, ook al wierp hij niet zijn beste spel. De triple 5 was zijn favoriet. Het werd zelfs nog 2-2, maar uiteindelijk won Rob toch nog. Zijn spel werd niet verbeterd, mede daarom verloor hij van Teun Rijnen

John Antes heeft het ook weer een beetje teruggevonden. Voor het eerst dit seizoen kon hij zich plaatsen voor de kwartfinale. Toch goed voor 15 punten. Hij won van Alex Timmerman met 3-2 en als “beloning” mocht hij tegen Jan Jonker, Jan won met 3-1 maar slaakte wel een zucht van verlichting na zijn winst in deze partij

Paul Vreugdenhil moest tegen Peter Velterop en dit werd een 3-2 overwinning voor Paul. Paul staat de laatste tijd heel goed te darten, maar je hebt toch soms van die avonden dat het allemaal wat minder gaat. In de finale tegen Jan Jonker kwam hij er niet aan de pas. Hopend voor hem, dat hij er volgende week wel staat.

Zondag wordt de vorm van de dag bepaald, dat geldt voor alle darters. Titelverdediger Henk van der Horst zal daar over mee kunnen praten. Hij is volop in de training gegaan, om maar een goed resultaat weg te zetten. Iwan Silvius vorig jaar verliezend finalist, Peter van Fessem (oud Masterkampioen), onze nieuwkomer Ricardo Vrijhof, “oudgediende” Edwin Gelens allen darters die het onze “toppertjes”, Jan Jonker, Paul Vreugdenhil, Corné van Mastrigt en Peter Velterop, behoorlijk moeilijk gaan maken.

Om 11.00 uur wordt zondag iedereen verwacht, waar dan de prijsuitreiking van het afgelopen seizoen zal starten. Een beetje aan de vroege kant, maar gezien het programma en aan het slot de barbecue, zij het zo.

Aantal 180-ers: 15 keer
Hoogste finish: 170 door Corné van Mastrigt