JAN JONKER WINT LAATSTE RANKINGTOERNOOI

JAN JONKER WINT LAATSTE RANKINGTOERNOOI

Aan het eind van het seizoen zijn de meeste plaatsen wel vergeven. Echter voor de laatste plaats (16e) zou nog flink gestreden moesten worden, althans dat zou de bedoeling zijn. Nadat iedereen was ingeschreven bleek de nummer 15 Dylan niet aanwezig. Hierdoor schoven de darters een plaatsje op. Ook had Corne van Mastrigt de nummer 1 van de ranking nog een mededeling, dat ie niet aanwezig kan zijn op het Mastertoernooi. In de historie van de 7-Bergse Dartranking is dat nog nooit gebeurt, dat de nr. 1 niet aanwezig is in het eindtoernooi.

De gevolgen hiervan zijn, dat de geplande poule-indelingen anders worden ingedeeld. Een verschuiving alom! Voor sommige gunstig, anderen ongunstig. Maar enkele darters vinden het niet zo heel erg, dat Corne er niet bij is, want hierdoor krijgen zij wel meer kansen.

Jan Jonker won in de 6 voorrondes als zijn partijen met 2-0, een maximale score. Corne van Mastrigt, moest alleen aanwezig te zijn om zijn eerste plaats te verdedigen, dus dat lukte. Voor Corne werd dit slechtste prestatie in voorronde zins jaren, een 13e plaats.

Het spelsysteem is zo ver ontworpen, dat de beste plaatsing tegen de slechtste plaatsing speelt, dan zit toch niemand op een Corne van Mastrigt te wachten! Dus zo speelde in de eerste knock-outronde, Corne tegen de nr 2 van de ranking Ed Hoogenboom. Corne speelde toen wel tegen zijn eigen hoge niveau en won met 3-1. Corne won ook nog van Edwin, die maar niet wilt winnen van Corne, “te lief”om het zomaar eens te zeggen. Het “killersmentaliteit” is er niet meer, bij Edwin! Zo stond Corne toch weer in een halve finale! Jan is wel een afmaker en won met 4-1.

Een wedstrijd daarvoor had Jan tegen Rik Luyks een mooie 148 finish geworpen, wat goed was voor de hoogste uitworp. Marijn werd in de eerste ronde uitgeschakeld, eveneens met 3-0.

Arwaldo plaatste zich als 11e en speelde tegen Olaf Knook en wist deze te winnen met 3-1. Ook van Iwan Silvius won hij met 3-1. In de halve finale tegen Luc Snels, die voor 2e keer een halve finale haalde, op het moment dat het ook moest, speelde Arwaldo goed. Met 4-3 won hij.

De finale werd een eenzijdige partij voor Jan. Arwaldo deed wel zijn uiterste best, maakte nog wel een 1-1, maar Jan in deze vorm, wordt het voor iedereen heel moeilijk. De uitslag werd 5-1.