Jan Jonker wint onverwacht!

Jan Jonker wint onverwacht!

Jan Jonker uit Zevenbergen wint het 3e rankingtoernooi gehouden in Gasterij De Engel. In een sterk deelnemersveld won hij de finale van 15 jarige jeugddarter Dylan van Beers. Voor Dylan alweer de 2e finalepartij.

Anneke Kuijten uit Eindhoven, Nederlands top 5 dartster, dit jaar nog acterend op de Lake Side, bracht op uitnodiging van John Antes, een bezoekje aan de 7-Bergse Dartranking en speelde volledig mee tot de uitschakeling door de jeugddarter Dylan van Beers in de kwartfinale.

Anneke speelde in de voorronde tegen Gerben vd Berg en won met 2-0, John Hollemans met 2-0, verloor van jeugddarter Jimmy Jonker met 1-2, Patrick van Beers(onze “rode lantaarndrager”) met 2-0 en verloor van Joey Jaspers met 2-0. De eerste ronde knock-outfase won zij van Jan Leijs met 3-0.

Naast deze bekendheid in de dartsport deden er ook bekende darters mee uit de regio, die al vele toernooien bij elkaar hadden gewonnen. Zo mochten we Wesley Schols, Joey Jaspers, Johan de Tree, Kees Slokkers, Martin vd Ree, verwelkommen. Helaas waren onze vaste rankingdarters Corne van Mastrigt en Ed Hoogenboom verhinderd. Paul Vreugdenhil deed wel mee, maar is nog steeds zoekend naar zijn vorm.

32 darters deden er mee, en met dit “geweld’ werden er 6 voorrondes gespeeld en zouden er maar liefst 16 afvallen. Tussen al deze “prachtige darters” hield onze 2 jeugddarters Jimmy Jonker en Dylan van Beers zich staanden. Maar ook Jan Jonker, die aan een “rustig seizoen” zou beginnen! Marijn van Peer, Jan Leijs, Henk vd Horst, uiteraard Iwan, Jan vd Klundert, Jan Willem van Ham, Rik Luijks, haalden voldoende punten om zich bij beste te plaatsen. Verrassend behaalde Edwin Gelens niet de knock-outfase, dat was al eerder gebeurd, maar wist wel de hoogste finish te gooien van 130 in de aller eerste ronde.

Kees Slokkers na een moeilijke periode, is zich weer aan terug knokken om op zijn niveau te komen. Hij heeft “vele dalen”gekend, maar ook daar zal hij zich uitklauteren. In de laatste partij van de voorronde tegen Johan de Tree, moest Johan 1 puntje halen(wist ie niet), won Kees met 2-1. Helaas voor hem (en voor Johan) moest hij meteen in de knock-outfase weer tegen Johan. Om op zo’n niveau 2 keer achter elkaar te winnen valt niet mee. En dat gebeurde ook niet! Johan won 2 mooie partijen op rij, van Kees, maar ook tegen Joey Jaspers.

In de halve finale stond Jan Jonker te wachten!

Dylan van Beers en Jimmy Jonker speelden beide goed tot zeer goede partijen.

Jimmy won van Marijn van Peer met 3-1, van Wesley Schols met 3-2(0-2 stond hij achter), en vervolgens tegen zijn component Dylan waar hij met 4-2 verloor. Dylan bereikte uiteindelijk voor de 2e keer de finale door respectievelijk van Rik Luijks met 3-0 te winnen, van Anneke met 3-2 en Jimmy.

Jan Jonker(vader van) had in de voorronde 1 partij verloren van Jan vd Klundert. In de knock-outfase had hij het niet gemakkelijk, maar zoals Jan redeneert, “leg voor leg” en dan zie ik wel!

De eerste ronde won hij van Henk vd Horst, toen Paul Vreugdenhil met 3-1, Johan de Tree met 4-1.

De finale tegen Dylan of zijn zoon Jimmy, dat zat er deze keer in, maar zal nog even op zich moeten laten wachten. Dylan dacht daar heel anders over!.Alhoewel er voor Jimmy kans volop was, maar juist op die beslissende momenten kwam Dylan sterk terug. Het is prachtig om te zien hoe beiden de veerkracht (nog)hebben om zich telkens te verbeteren.

Jan moest gebruikmaken van zijn ervaring, en zoveel mogelijk druk bij de tegenstander proberen te leggen. Dat lukte wel, ook al had hij niet gemakkelijk in de finale.

Dylan pakte meteen de eerste leg, daarna werd het als volgt: 1-1, Jan maakte 2-1, 2-2, Jan 3-2, 3-3, de 7e leg werd een belangrijke, opdat moment met gelijkmakend van 3-3 door Dylan, zat Dylan beter in het spel dan Jan. Toch wist Jan een 4-3 te maken, waardoor Dylan brak, Jan maakte 5-3.