Jan Jonker wint verrassend

Jan Jonker wint verrassend

In het tweede toernooi van de Zevenbergse Dartranking in locatie Gasterij De Engel, deden 42 darters mee. Jan Jonker uit Zevenbergen won de finale van Wilco Vermeulen uit Stampersgat.

Volle Bak was het in De Engel. Onder de 42 deelnemers deden ook zes jeugddarters mee. Vele oude bekenden mochten we weer verwelkomen, maar ook weer nieuwe gezichten. Kanshebbers waren er meer dan genoeg, om er maar een paar te noemen, Wilco Vermeulen, Paul Vreugdenhil, Eddy Hoogenboom, Corné van Mastrigt, Jerry van de Made, Jan Jonker en dan nog de darters die altijd voor een verrassing kunnen zorgen. Er werden vier voorrondes gespeeld, waar dan de beste 32 doorgingen naar de knock-out rondes. Voor de rankingdarters betekende dat er een puntje extra te verdienen was. In de allereerste partij zette Jan Leijs de hoogste uitworp op 132. Dat werd later (helaas voor hem) verbeterd door Eddy Hoogenboom met 160, wat meteen de hoogste uitworp van het toernooi werd. Eddy had de hoogste uitworp ook al in het eerste toernooi gewonnen.

Maar liefst 23 180-scores werden er gegooid, waarvan Jerry van de Made uit Made er vijf voor zijn rekening nam, totdat hij zijn meerdere moest kennen tegen Paul Vreugdenhil in de kwartfinale met 3-2. De allereerste werd gegooid door de jeugddarter Jimmy Jonker tegen een andere jeugddarter Maurice van der Ploeg. Jimmy kon zich wel plaatsen voor de beste 32, maar toen moest hij tegen zijn vader Jan. Wilco Vermeulen wist als enigste darter 100% te scoren in de voorrondes en tot aan de halve finale heeft hij geen leg weggegeven. Hij won van Rik Luijks, Iwan Silvius, Corné van Mastrigt, in de halve finale won hij van Paul Vreugdenhil met 4-2. Eddy Hoogenboom verloor bij de zestien van Jan Jonker met 3-1, een partij daarvoor had hij nog drie top honderd finishes tegen Maurice Rijnart.

Dylan van Beers, het nieuwe jeugdtalent, wist Corné van Mastrigt tot het uiterste in te laten spannen, hij verloor weliswaar, maar sleepte er wel een 3-2 uit. Dylan maakt grote sprongen voor de korte tijd dat hij bezig is met darten. Naast Jimmy, Dylan, hebben we ook nog een derde jeugdtalent, namelijk Jeffrey Bakx, die zich ook bij de beste wist te plaatsen, maar zijn meerdere moest kennen in Paul Vreugdenhil. Dus, het opkomend talent moest hun meerdere kennen tegen de geroutineerde darters, Jan Jonker, Corné van Mastrigt en Paul Vreugdenhil. Mooi toch!! De jeugd is wel de toekomst!

Dan hebben we nog een groepje darters, die een aardig pijltje kunnen darten, maar meestal net naast de prijzen vallen. Dat zijn dan de verliezende kwartfinalisten. Michel Oomen was ooit zo’n dartertje met veel talent. Voetbal was en is nog steeds zijn drive.(overigens zijn broertje ook) Onlangs weer gaan darten in een dartteam. Werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Jan Jonker, maar een partij daarvoor was hij te sterk voor Henk van der Horst. Edwin van Beurden wist zelfs de halve finale te halen, verloor weliswaar ook van Jan Jonker, maar dit was wel een heel goede prestatie in de ranking. Zijn beste resultaat ooit een finaleplaats, tijdens de zomer in de garage van Walter Krijnen! Toch wist hij van Rob Godschalk 3-2, Desmond Vriens 3-0 en Jan vd Klundert 3-1 te winnen. Jan vd Klundert wist wederom de kwartfinale te halen.

Jan Jonker, was ingeschreven door zijn zoon Jimmy, daarna weer niet en onverwacht stond hij bij de inschrijftafel. Zo is het ook een beetje met de huidige gesteldheid met darten van Jan. Dit seizoen gestopt met de dartcompetitie. Jan kon of kan het plezier niet vinden om aan wedstrijden deel te nemen. Maar dat neemt niet weg, dat hij nog geweldig kan darten. Na ’s middags nog getraind te hebben met Maurice had hij toch maar besloten om mee te doen. De partijen volgende en hierdoor kon hij zich beter concentreren en de kalmte in zichzelf behouden. Frapant is het dat ie 1 partij heeft verloren, enwel van “trainingsmaatje” Maurice. Jan won vervolgens van, Jimmy 3-0, Eddy 3-1, Michel Oomen 3-1, Erwin van Beurden 4-0. In de finale speelde Jan tegen Wilco, beide, die “ogenschijnlijk” de innerlijke rust kunnen vinden, om alleen met het spelletje dart bezig te zijn. Jan speelde zeer goed en won met 5-0.

Aantal 180-ers: 23 keer
Hoogste finish: 160 door Eddy Hoogenboom