Jordan van Camp wint twaalfde ranking, 170-finish Paul Vreugdenhil

Zaterdag werd het laatste toernooi gespeeld van de Zevenbergse Dartranking in Gasterij De Engel te Zevenbergen. Jordan van Camp uit St. Willebrord won de finale van Ed Hoogenboom uit Turnhout. Paul Vreugdenhil wierp een 170-finish.

Met 31 darters zouden de beste 16 darters doorgaan, maar liefst 15 vielen na de voorrondes af. Er werden 6 voorrondes gespeeld. Later bleek dat men 7,5 moest hebben om verder te mogen spelen. De meeste rankingdarters hadden zich al geplaatst voor het Mastertoernooi. Jan Jonker was niet meer in te halen en heeft de rankingcompetitie gewonnen. Ed Hoogenboom is 2e geworden, Paul Vreugdenhil 3e. In de onderste positie had nog een verschuiving kunnen plaatsvinden, maar Johan Stoop kwam een paar puntjes te kort. De hoogste finish stond nog op naam van Marijn van Peer met 157. Maar de Paul en Ed waren beide op dreef met 100+ finishen. Paul wierp in de tweede ronde een 146-finish. Een ronde later gooide hij 170 uit. Knappe prestatie. Ed gooidein de halve finale tegen Dylan van Beers 161 uit. De hoogste uitworp van het seizoen geeft een extra prijs.

De eerste ronde van de beste 16, won Gebert Knook van Jan Jonker, een verrassing. Joey Jasper verloor van Dylan van Beers. De belg Luc Snels verloor in een spannend potje tegen Jordan van Camp. Jordan die in de voorrondes wisselvallig speelde, herpakte zich. Tegen Lesley van Berk 3-1 en Gebert Knook 4-1, plaatste hij zich vrij gemakkelijk naar de finale. De “top’ spelers zaten aan de andere kant van de sheet, om het zo maar eens te zeggen! 

Ed Hoogenboom had eerst van Iwan Silvius gewonnen met 3-1, daarna stond Paul te wachten, en zoals alle voorgaande partijen van die 2, werd ook deze een 3-2 uitslag. Vervolgens Ed tegen Dylan, er was geen houden aan ook deze won hij met 4-1. “So far so good”!

De finale werd in feiten vrij eenvoudig beslist door Jordan, te meer omdat Ed zoveel pijlen mistten op de dubbels. Jordan speelde gedegen en besliste op de momenten waar Ed het liet liggen. Jordan maakte 1-0, Ed nog wel 1-1, maar daarna werd 2-1,3-1,4-1, en 5-1.