Lakeside World Darts Champion op ranking

Afgelopen zaterdag tijdens het achtste toernooi van de Zevenbergse Dartranking had John Antes voor een enorme verrassing gezorgd, door de kersverse Lakeside World Darts Champion 2012 Christian Kist uit te nodigen.

De Wereldkampioen melde zich samen met John Antes, en net als alle andere darters, aan om mee te doen aan het achtste toernooi van de Zevenbergse Dartranking. Het toernooi start meestal, afhankelijk van het aantal deelnemers, met een zestal voorrondes waarmee zich men bij de laatste zestien dient te plaatsen, voor deze avond werd er, in verband met de aanwezigheid van Christian, ervoor gekozen om de beste 32 darters door te laten gaan naar de knock-out rondes.

In de voorrondes waren er dus een zestal darters die het mochten opnemen tegen de Wereldkampioen. Jan-Willem van Ham, Christian van Ham, Johan de Tree, Diana van Bokhoven, Harry de Boe en Johan Stoop waren de gelukkige. Voor Jan-Willem van Ham, Christian van Ham, Diana van Bokhoven en Johan Stoop was de wereldkampioen wel een aantal maatjes te groot. Uitzondering hierop was Johan de Tree, die momenteel in de top tien van de NDB ranking staat, hij kon de wereldkampioen wel partij bieden, maar verloor nipt met 2-1. En dan toch nog een sensatie deze avond, Harry de Boe wist zijn partij tegen de wereldkampioen wel te winnen door in de beslissende derde leg een dertien darter te gooien 2-1.

In een verder geheel ontspannen en gezellige sfeer stond Christian Kist open voor iedereen, die maar een vraag wilde stellen. Ook was er volop gelegenheid om met Christian op de foto te gaan. Eén van de vele vragen was, train je nu veel…? Trainen heb ik nooit zo veel gedaan, het zal hooguit een half uurtje zijn, maar daarnaast speel ik wel in twee competities, en vaak een toernooitje in het weekend antwoorde Christian. Men mag niet vergeten, dat er toch enig talent aanwezig moet zijn, want anders win je niet zomaar kwalificatierondes en uiteindelijk de Lakeside 2012.

Bedankt Christian Kist (en aanhang) voor de leuke middag en avond. Een hele symphatieke darter, met enige bravoure, uit het verre oosten terug naar het “Tukkersland” naar zijn woonplaats Vroomshoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>