Edwin Gelens en Marijn van Peer Koppelkampioen 2015

Edwin Gelens en Marijn van Peer Koppelkampioen 2015

Afgelopen zondag werd het 26ste Gesloten Moerdijkse Koppelkampioenschappen 2015 in Gasterij De Engel te Zevenbergen. Edwin en Marijn wonnen in de finale van Kees Slokkers en Marcel Stoop met 4-3.

Zondag was het eerste toernooi uit de serie van 3(misschien 4) toernooien van de Gesloten Moerdijkse. Helaas met een minimaal aantal deelnemers werd het toch nog een geslaagd dartfeestje. In ieder geval was het middag-vullend. 2 poules van 4 en deze werden behoorlijk beziggehouden met een best of 5 701. Daarna zouden de beste 2 van elke naar winnaarsronde gaan, waar vervolgens nog voor een 3e en 4e prijs werd gespeeld. Zo ging dat met de verliezersronde ook. De darters kwamen uit Zevenbergen, Fijnaart/Heiningen, Oude Molen en Klundert.

In poule A zaten de koppels Henk van der Horst(Klundert) met Armand Elfring, Jan Jonker met Jan Willem van Ham(Klundert), Johnne Antes(Fijnaart) met Johan Beverland(Fijnaart) en Jan leijs en Maurice/Mario Ploeg. Uit deze poule  Henk/Armand en Jan/Jan Willem als sterksten. De overige 2 koppels gingen strijden in de verliezersronde.

In de andere poule zaten Edwin Gelens met Marijn van Peer, Kees Slokkers(Fijnaart) en Marcel Stoop, Dick vd Burgt(Oude Molen) met Koos Kortland(Fijnaart) en Theo Elemans met Wilco Groesen.In deze poule werd hevig gestreden voor een plekje in de winnaarsronde, waar Theo en Wilco er net naast grepen. Kees/Marcel en Edwin/Marijn plaatsten zich voor de winnaarsronde. De overige voor de verliezersronde.

Tot en met deze ronde was er nog geen 180 geworpen en naar later bleek, is deze ook 2 x geworpen. Johan Beverland en Edwin Gelens wierpen deze beiden in de knock-outfase.

Edwin wist de hoogste uitworp te gooien van 124.

De knock-outfase werd geloot, maar het lot bepaalde ook, dat iedereen nieuwe tegenstanders trof, een unicum! Er werd nu een best of 5 gespeeld, dat voor een iets mindere darter zeker zo prettig is. |De winnaarsronde moesten Kees/Marcel tegen Armand/Henk, laatstgenoemde darters kregen wel de kans om legs te pakken, maar de tegenstander was toch te sterk en wonnen met 3-0. Edwin/Marijn moesten tegen Jan/Jan Willem, Edwin/Marijn waren scorend beter en constanter dan de tegenstanders, zij wonnen met 3-1.

Bij de verliezersronde, werden Jan/Maurice uitgeschakeld door Wilco en Theo met 0-3. Met punten ging het nog wel, maar de dubbels, die zaten vandaag niet in het spel. In een spannende pot Dick/Koos tegen Johnne/Johan wist eerstgenoemde te winnen met 3-2. Waarbij Johan nog een 180 wist te gooien. In de verliezersronde moest ook nog worden gedart voor de 3e plaats. Hierdoor kwamen Jan/Maurice weer in actie tegen Johnne/Johan. In de poule werd er ook al een keertje van verloren, maar Maurice kreeg vleugels, alleen bij de dubbels had ie zelfs de ruimte buiten het bord nodig, maar uiteindelijk was er een voorsprong van 2-0. Zo, moet Maurice hebben gedacht, die is voor ons, maar toen werd het 2-1, 2-2, toen pas op dat laatste moment wist Jan zijn eerste dubbel te raken.

De finale verliezersronde waren Theo/Wilco duidelijk de betere. Theo is het nog steeds niet verleerd en draagt een gedeelte over aan z’n maatje Wilco.

Winnaarsronde en finale

Ook voor de spelers van het Big Ben team was er geen eer te behalen Henk/Armand, verloren ook Jan Jonker en Jan Willem van Ham, ofwel van spelers van Slippers Cue met 1-3.

De finale

De spelers in de finale waren er 3 van vertegenwoordigd van het AA team spelend Bij Dennis. Kees Slokkers onlangs hieraan toegevoegd, Marcel en Marijn en Edwin, eigenlijk allemaal goeie maatjes van elkaar. Maar als ze tegen elkaar spelen worden alle trucs erbij gehaald om maar van elkaar te winnen. Dat Marijn groot liefhebber is van de “Nederlandse Smartlap”, dat weet immers iedereen, en zo werd door Kees een medley uitgekozen, waarbij Marijn zijn partij kon beginnen. Volledig geconcentreerd en dat kan ie. Na jaren elke dag te hebben getraind moet het er keer uitkomen, zou je verwachten. En dat gebeurde ook, mede dankzij zijn koppelmaat Edwin, want juist hij, is niet uit ’t veld te slaan.

De eerste leg ging naar Edwin/Marijn, 1-0, daarna 2-0, 2-1, 3-1, met een best of 7 zou deze de beslissende leg kunnen zijn. Marijn stond op finish en wat er toen gebeurde verwachten niemand; Edwin onderbrak Marijn met hilariteit, waardoor er niet meer kon worden gedart, er werd gedanst,concentratie weg, Marijn naar de wc. Marijn moest daarna nog wel 3 pijlen werpen voor de Tops, deze werd niet gegooid, Kees/Marcel maakten daar dankbaar gebruik van 3-2. Edwin ging daarna op met een 180, namen een voorsprong van ruim 200 punten, maar ook deze ging aan hun neus voorbij 3-3. Edwin/Marijn bleven scorend het beste koppel, ook in de beslissende leg, waar Edwin wel de Tops wist te raken. Het was een leuke finale en terechte kampioenen. Gefeliciteerd.