Paul Vreugdenhil Dartmaster 2014-2015

Paul Vreugdenhil Dartmaster 2014-2015

Afgelopen zondag wist Paul Vreugdenhil uit Klundert in Gasterij De Engel, de titel te winnen Dartmaster 2015. In de finale won hij van Eddy Hoogenboom, de nummer 1 van de ranking van het afgelopen seizoen. Voordat de finale begon was er een lunch gereserveerd gevolgd door de prijsuitreiking van het afgelopen seizoen. Vervolgens had de organisatie gezorgd om vooraf een jeugdfinale te laten spelen tussen de twee beste jeugddarters Jimmy Jonker en Dylan van Beers. Later op de middag zou er ook nog damesfinale worden gespeeld tussen Dian Stoop en Nadine Rens. De overige darters zouden gelijke tijd beginnen met de verliezersronde, waarna de eerste acht afvallers uit de winnaarsronde zouden instromen. Beste jeugddarter is geworden Dylan van Beers en beste Dame Nadine Rens.

Poulewedstrijden
De poule-indeling werd iets veranderd doordat Dick van de Burgt zich vanwege finale-plaatsing van de Nederlands Kampioenschappen Bowls moest afmelden. Hiervoor in de plaats speelde Rik Luyks. In elke poule werd er flink gestreden voor een plaats in de kwartfinale, zo behaalde Henk van der Horst in poule drie wederom niet die plaats. Maurice Rijnart en Jan Jonker waren sterker, maar moesten wel hun uiterste beste doen.

Ranking Kampioen, Eddy Hoogenboom liep de poule vlekkeloos door. Ook Edwin Gelens had er geen problemen mee, ook al liet hij niet het beste zien. Erwin van Beurden en Rik Luyks vielen hierbij af.

In poule twee speelden Corné van Mastrigt, de titelhouder, en Corné zou Corné niet zijn omdat met een jaar te prolongeren. Corné plaatste zich vrij gemakkelijk, voor de nummer twee positie van de poule werd er gestreden door Iwan Silvius (7) en Jan-Willem van Ham (16), hier wist verrassend Jan Willem zich voor te plaatsen.

In poule vier zaten darters die in feiten allemaal door konden gaan. Allereerst Paul Vreugdenhil, natuurlijk, maar ook Jan van de Klundert, Maikel van Wingerden en Dylan van Beers. Paul wist meteen zijn eerste slag te slaan tegen Dylan, door hem met 3-0 te verslaan. Onderling won Maikel van Jan, maar Maikel liet het liggen tegen Dylan.

Winnaarsronde
Eddy Hoogenboom tegen Jan van de Klundert, waarbij Jan nog op voorsprong kwam. Bij Eddy ging het allemaal niet vanzelf en er moest hard gewerkt worden maar won hij weliswaar de partij, waarbij gerust mag worden opgemerkt dat Jan een goeie darter is, waar we nog veel plezier aan kunnen beleven. Maurice Rynart had geen problemen met Jan-Willem van Ham. Paul Vreugdenhil won met 4-1 van Edwin Gelens. Jan Jonker verloor van een goed spelende Corné van Mastrigt. Hierbij opgemerkt dat Jan niet in topvorm was.

Halve Finales
Eddy Hoogenboom tegen Maurice Rijnart. De laatste keer was Maurice de sterkste, maar deze partij mocht er ook zijn, een spannende ontknoping, waarbij Maurice zeker de mogelijkheden had om de finale te bereiken. Op het moment waar Maurice het af kon maken, pakte juist Eddy dat punt om gelijk te komen en vervolgens toe te slaan. Een 5-4 overwinning. Voor Eddy een finale plaats, voor Maurice een verdienstelijke ere-plaats. Aan de andere kant stonden Paul Vreugdenhil en Corné van Mastrigt tegenover elkaar. Paul moest van ver komen. Corné zijn finishs waren een stuk beter. Paul liet even verstek gaan. Paul op dubbel, waarbij Corné een 160-finish er uit perste. Zoals het mooi heet, “het moest uit zijn tenen komen” en ja, Paul wist 3-3 te maken en vervolgens 4-3 en een 5-3. Darten op het hoogste nivo van beide spelers.

Finale
De finale Eddy tegen Paul, al vaker in de ranking gespeeld, waarbij beide keren Paul verloor. Allereerst waren beide spelers al dolblij dat zij de finale wisten te behalen. Een finale waarbij Eddy meteen een 2-0 voorsprong nam. Maar vervolgens was het alleen maar Paul die de punten pakte. Paul die vorig jaar favoriet was en het niet waar kon maken, omdat hij de “druk” zover opvoerde, dat een vroegtijdige uitschakeling veroorzaakte. Nu, dit jaar, oogde hij meer ontspannen. Niet echt rekende op, dat dit ook nog een mogelijkheid was!. Natuurlijk is en blijft Paul een goede darter, waar altijd rekening mee moeten worden gehouden. De laatste keer dat Paul deze titel wist te winnen was in 2009.

Verliezersronde
Alle darters die zich niet hadden geplaatst of in de poulefase al werden uitgeschakeld speelden een verliezersronde. Zeker in het begin vond de onderlinge strijd plaats tussen de vaste klanten cq plakkers van de ranking. Met een drankje en een lach wordt er op sportieve wijze tegen elkaar gedart, om te bepalen wie deze keer de sterkste is. Om eerst in pouletjes te darten, later overgaande in knockoutfase vond er uiteindelijk een finale plaats. Hierbij wist Dylan van Beers te winnen van Erwin van Beurden, waarbij Erwin in de halve finale van Jimmy Jonker won, anders hadden we wederom een partij gekregen tussen de jeugd. Dit geeft maar aan dat de Zevenbergse Dartranking ook uitermate geschikt is tussen een mix van jeugd en oudere.

Uitslagen winnaarsronde
1 Paul Vreugdenhil (Dartmaster 2015)
2 Eddy Hoogenboom
3 Corné van Mastrigt
4 Maurice Rynart

Uitslagen verliezersronde
1 Dylan van Beers
2 Erwin van Beurden

Hoogste finish: 160 door Corné van Mastrigt
Beste Dame: Nadine Rens
Beste Jeugd: Dylan van Beers