Paul Vreugdenhil pakt zijn tweede overwinning

Paul Vreugdenhil pakt zijn tweede overwinning

In het vierde toernooi van de Zevenbergse Dartranking in Gasterij De Engel heeft Paul zijn tweede over- winning weer te pakken, door in de finale met 5-3 van Jan Jonker uit Zevenbergen te winnen.

Er deden twintig darters mee, maar zij maakten er wel mooie en spannende partijen van. De verrassing van de dag was dat de 14 jarige darter Dylan van Beers een derde/vierde plaats wist te bemachtigen en op een haar na de finale mistte. Met 4-3 verloor hij van Jan Jonker. Jan moest darten voor wat hij waard was om van Dylan te winnen. Dylan won daarvoor van Iwan Silvius, die altijd goed is voor een top vijf notering. In de voorrondes wist hij vijf partijen te winnen, eentje verloor hij van de latere winnaar Paul Vreugdenhil.

Ook Jimmy Jonker, de andere jeugddarter, eveneens 14 jaar, doet het steeds beter, ook hij wist zich te plaatsen voor de knock-outfase. Maar moest zijn meerdere kennen tegen Erwin van Beurden… Net geen jeugd meer, maar wel op weg om rekening mee te gaan houden. Ook al is Eddy Hoogenboom nog een “maatje te groot”! Zo heeft de ranking momenteel uit elke leeftijdsklasse wel zijn darters, en dat maakt het wel leuk.

In de voorrondes speelde Paul niet goed. Een elfde plaats wist hij te behalen. Zijn eerste partij in de knock-out fase moest hij tegen Henk van der Horst, dat was al een finale waardige partij, waarin Paul continu onder druk werd gezet door Henk. In de beslissende leg kon Henk een 12-darter gooien, hij mistte de dubbele bull voor een 161-finish. Daarna stond hij nog met een straatlengte voor, maar wist niet de dubbel te raken. Na deze zware partij moest Paul tegen Jan van de Klundert. Het vorige toernooi nog goed voor een ere plaats en bezette de eerste plaats in het klassement. Paul won deze met 3-0. Vervolgens tegen Eddy Hoogenboom, altijd goed voor thrillers en hoge school darts. Hierbij is wel van belang dat je je eigen legs behoud. Paul en Eddy haalden het beste uit zich. Beide darters wierpen een gemiddelde van boven de 90. De overwinning door Paul werd gezet doordat Eddy in de laatste en beslissende leg met een lage score begon.(4-3) Paul en Jan moe gestreden van de halve finales gingen nog maar eens de strijd met elkaar aan. Al eerder op de dag hadden ze al tegen elkaar gespeeld en toen won Jan met 2-1.
Het scoreverloop in de finale ging als volgt: Jan maakte 0-1, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2, 4-2, 4-3 en 5-3.

Aantal 180-ers: 10 keer
Hoogste finish: 155 door Eddy Hoogenboom