Paul Vreugdenhil wint, 170-finish Kees Slokkers

Paul Vreugdenhil wint, 170-finish Kees Slokkers

Afgelopen zaterdag vond het tweede darttoernooi plaats van de Zevenbergse Dartranking in Feestzaal Leven in de Brouwerij. Met 31 deelnemers was dit wederom een geslaagd toernooi. Paul Vreugdenhil uit Klundert won in de finale van Corné van Mastrigt.

De wedstrijdleiding lag deze avond in handen van Marieke Quaijtaal onder supervisie van Jan de Visser. Met zes dartbanen werden de zes voorrondes vlekkeloos afgewerkt. Met zo’n beetje alle bekende regio-darters een sterk bezet toernooi deze avond er werd dan ook op hoog niveau gespeeld. En met 31 deelnemers betekende dat er toch vijftien darters zouden afvallen voor plaatsing de beste zestien. Dat hield weer in, dat onze recreatieve darters een zwaar avondje stond te wachten. Gelukkig moesten de winnaars deze avond schrijven.

Zo kon Lesley van Berk zich aardig staande houden. Lesley, de op één na jongste deelnemer, maakt de laatste jaren toch wel sprongen vooruit en is bijna niet meer weg te denken bij de beste zestien. Zijn houding doet me denken, aan een voor mij oude bekende darter, peukje in zijn mond en darten maar, punten pakken waar je kan!

Jan van de Klundert en Ricardo Vrijhof, twee totaal verschillende stijlen met darten, maar o zo scherp in de voorrondes, plaatsen zich vrij gemakkelijk bij de beste zestien. Ricardo en Jan behaalde in de voorrondes respectievelijk 11,5 en 10,5 punt. In een onderling duel won Jan met 2-0.
In de knock-out rondes had Jan de pech dat hij gelijk tegen Corné van Mastrigt moest. Bijna zorgde Jan nog voor een verrassing, maar helaas verloor hij met 3 -2. Ricardo verloor ook onverwacht van Dieter Schippers. Hiermee wil ik Dieter niet degraderen, want plaats twaalf in de voorronde met 10,5 punt moet je toch echt goed voor darten.

Jammer voor Dian Stoop dat zij op een half puntje niet voldoende punten had voor de volgende ronde. In haar eerste partij tegen manlief Johan Stoop is wel duidelijk dat Dian momenteel de broek aan heeft met darten, althans!! Opmerkelijk is ook dat Henk van de Horst nog behoorlijk geschrokken is van zijn Mastertitel die hij afgelopen seizoen won. Hij verkeert nog steeds in die euforie stemming, maar we zijn toch echt weer begonnen met het nieuwe seizoen!. In het eerste toernooi was hij letterlijk de weg kwijt, terwijl hij zich toch plaatste!! En dit toernooi kon hij zich niet plaatsen, maar gelukkig wist hij wel waar hij was! Maar rustig afwachten, denk ik, Henk kennende.

Zestien beste darters, waarvan er toch zeker tien waren voor een ere-plaats. Kees Slokkers tegen Jan Jonker werd een 3-1 overwinning voor Jan. Kees wierp echter wel de hoogste uitworp die mogelijk is, namelijk 170. Klasse Kees! Het maximum uitwerpen blijft toch ook heel mooi. Hij staat in iedergeval voor dit seizoen. Hopelijk mag Kees zich plaatsen voor het Mastertoernooi, want dan wordt deze uitworp, nogmaals beloond.

Rob Godschalk tegen Peter Velterop, dit won Peter met 2-3. Darten is niet aan leeftijd gebonden, dit laat Peter telkens maar weer zien. Niet dat Peter oud is, maar hij is wel de oudste van de jongeren :-) Vervolgens won hij van Jan Jonker. In de halve finale kwam hij Paul Vreugdenhil tegen, en deze was helemaal in de winning mood, zijn ritme en worpen waren niet te stoppen. Niet voor Peter, maar ook voor Corné van Mastrigt niet. Om de finale te bereiken speelde Paul eerder tegen Edwin Gelens en tegen zijn nieuwe teamgenoot Arnold van Santbergen. Corné van Mastrigt won op zijn beurt weer van Jan van de Klundert, Martin van de Ree (beide partijen 3-2) en Iwan Silvius met 4-0.

De finale was niet spannend, althans lijkt niet spannend, gezien de uitslag. Maar Paul was zo goed, daar was op dat moment niets tegen opgewassen.

Aantal 180-ers: 15 keer
Hoogste finish: 170 door Kees Slokkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>