Slippers Bulls Overall Kampioen 2de Divisie WBDF 2014-2015

Donderdag 26 maart 2015 j.l. is, door een 1-8 overwinning op DC Bespottelijk, dartteam Slippers Bulls uit Zevenbergen met o.a. de (oud)rankingdarters Jan Willem van Ham, Dick van de Burgt, Iwan Silvius, Shem van Oers en met Joost van Bastelaeze en Ronald Verlooy kampioen in de 2de Divisie van de West Brabantse Dart Federatie (WBDF) geworden. Door dit resultaat promoveert Slippers Bulls rechtstreeks naar de 1ste Divisie.

Divisie Kampioenschappen

Na het behaalde kampioenschap in de 2de Divisie D speelde we op 30 mei 2015 j.l. met de overige Divisie Kampioenen van 2A, 2B en 2C om het Overall Kampioenschap 2de Divisie (WBDF). De winnaar hiervan vertegenwoordigd de WBDF tijdens het Nederlands Kampioenschap 2de Divisie van de Nederlandse Dart Bond (NDB) op 27 juni 2015 in Nijkerk.

Slippers Bulls moest naar Dongen voor deze 2de Divisie Kampioenschappen van de WBDF. Er waren maar drie Kampioensteams i.p.v. vier dus moest er geloot worden. Twee teams moesten er gooien voor een plek in de Finale en een team had een bye. Wij hadden de bye dus waren we gelijk geplaatst voor de Finale. De Finale werd Batoba tegen Slippers Bulls.

De basisopstelling van Slippers Bulls was Shem van Oers, Iwan Silvius, Dick van de Burgt en Jan-Willem van Ham. De singels gingen beginnen, Shem van Oers gooide een sterke partij kreeg twee 180-ers tegen en een 116-finish maar hij verloor helaas 3-1. Toen was de beurt aan Iwan Silvius hij pakte zijn wedstrijd redelijk makkelijk doordat zijn tegenstander de dubbels miste met 3-0. Toen was de beurt aan Dick van de Burgt, Dick kwam 2-0 achter maar pakte de derde leg en door een foutje van de tegenstander maakte hij 2-2 en won uiteindelijk de wedstrijd met 3-2. Hierna was het de beurt aan Jan-Willem van Ham, hij gooide niet heel sterk maar gelukkig zijn tegenstander ook niet, Jan-Willem kwam vrij eenvoudig op een 2-0 voorsprong, had daarna even moeite met de dubbels en werd het 2-1. maar Jan-Willem herpakt zich en wint de partij met 3-1.

Iwan Silvius – Jan-Willem van Ham vormde het eerste koppel en wonnen makkelijk hun partij met 3-0. De koppelpartij hierna was voor de winst van het algeheel Kampioenschap en een dagje naar Nijkerk om de WBDF daar te vertegenwoordigen op het Nederlands Kampioenschap. Deze koppelpartij was tegen Batoba sterkste koppel Iwan en Jan-Willem kwamen 1-0 achter maar maakte vervolgens 1-1. Batoba mist in de derde leg een paar pijltjes op de dubbels en pakte Iwan en Jan-Willem de leg 1-2 en pakte vervolgens in de vierde leg de winst met 1-3 waarna de wedstrijd direct is afgelopen en Slippers Bulls Overal 2de Divisie Kampioen is bij de West Brabantse Dart Federatie (WBDF).
Wordt vervolgd…