Tony Martinez wint Open Zevenbergen 2014

Tony Martinez wint Open Zevenbergen 2014

Het darttoernooi Open Zevenbergen 2014 werd gehouden op een schitterende locatie in Zevenbergen, namelijk bij Tien Koevoet Dance Masters. Tony Martinez uit Turnhout (België) won de Finale met 5-4 van Wesley van Osch uit Roosendaal.

In Zevenbergen werd na lange tijd weer eens een Open Darttoernooi gehouden. Het toernooi werd gepresenteerd door Tien Koevoet Dance Masters en Café Bij Dennis. De organisatie lag bij Stichting Toernooi & Evenement (Jan de Visser en Jan Leijs). De danszaal werd omgetoverd tot een meer dan exclusieve dartlocatie! De vloer was bedekt met een kleurschakering van tapijttegels en daarop stonden de geel met zwarte dartstandaards van Brutus-Darts. Dit geheel werd nog eens verlicht, met op de achtergrond een gigantische spiegelwand, waardoor alles twee keer zo groot leek.

Met een 32 darters werd aan het toernooi begonnen. Een iets wat tegenvallend aantal, maar in de omliggende plaatsen werd er ook gedart. Het deelnemersveld was sterk te noemen. Met darters van het team Get Lucky! van Dartvereniging La Plaza uit Stampersgat, waaronder Wilco Vermeulen, John Antes en Eduard Tilleman, allen spelend in de RDF Eredivsie en enkele in de SLN Superleague Nederland, vervolgens bijna een volledig team van de Big Ben met o.a. Rob Godschalk, Dennie Struys, Maurice Rijnart en Henk van der Horst uit Zevenbergen. Jacky Lamers, Wesley van Osch, Jeramy Jacobs, Corné van Mastrigt, Uit Belgie Eddy Hoogenboom, Mario Temmerman en Tony Martinez, om zomaar eens wat darters te noemen. En zeker mogen we niet vergeten ons jeugdtalent, de 14-jarige Jimmy Jonker uit Zevenbergen en Kees Slokkers uit Willemstad, die zijn pijltjes weer eens had opgepoetst en altijd trouw naar Zevenbergen afreist met chauffeur Koos Knook.

Er werd gespeeld in acht poules, waarvan de nummers één en twee doorgingen naar de Winnaarsronde (A-poule) en de nummers drie en vier naar de verliezersronde (B-poule). Daar werden een knock-out rondes gespeeld. Hoe hoog het niveau lag werd meteen duidelijk toen, in één van de eerste partijen door Tony Martinez een 10-darter werd geproduceerd. Wilco Vermeulen die bijna al zijn partijen in de poule met legs van 15-darts of minder beslisten en een 160-finish uitgooide, waar iedereen zich op stuk beet! De poule-indeling was bijna voor iedereen wel gunstig, behalve het poultje waar drie sterk gooiende darters in zaten, namelijk Eduard Tilleman, Wesley van Osch en Tony Martinez. De vierde darter was Marijn van Peer, die alles aan zich voorbij liet gaan en de jeugd liet winnen. Later op de dag zag hij wel dat de hoofdprijzen aan zijn poulegenoten werden uitgereikt. Eduard verloor van Wesley met 3-2, dat zorgde dat hij naar de verliezersronde ging.

De verdeling was gemaakt en de beste darters ging strijden voor de titel. Gestart werd met een best of zeven en in de verliezersronde met een best of vijf, en dan langzaam oplopend naar respectievelijk best of negen en elf.

Verliezersronde (B-poule) het blijft een rare benaming “verliezersronde”, maar verliezers zijn er altijd. Er is namelijk maar één winnaar! Ton Franssen uit Zevenbergen won in de verliezersronde in een spannende partij tegen Sander van Oijen met 3-2. Hiermee stond hij bij de beste acht en verraste zichzelf. Met het ingooien wierp hij zijn tweede 180-er ooit! Daarna won hij van Frank van Dortmont met 3-0. Daarna In wederom een spannende partij verloor hij van Jimmy Jonker, die figuurlijk een maatje te groot was. Daarentegen was het een prima resultaat van Jimmy om een finale plaats te behalen.

Aan de andere kant van de sheet waren Eduard Tilleman en John Antes de sterksten. Ook al ging dat bij John wat moeilijker dan bij Eduard. Tegen elkaar werd dat maar weer eens duidelijk. Eduard wist o.a. twee mooie 116-finishen achter elkaar uit te gooien en won met 4-0. In de finale van de verliezersronde speelde Eduard en Jimmy tegen elkaar. In lengte was het duidelijk, maar op het bord had hij niet zulke tegenstand verwacht. Jimmy wierp voor wat hij waard was en liet zien dat hij een terechte tegenstander was. Als geroutineerde darter zette hij de uitworp op 170. De eerste keer scheelde dat maar net een enkele bull. Tot de stand 2-2 ging het tegen elkaar op, maar daarna nam Eduard afstand en brak hij Jimmy. Eduard wist ook nog een 119-finish uit te gooien en Jimmy een 115-finish.

Winnaarsronde Henk van der Horst moest meteen tegen teamgenoot Maurice Rijnart en won dit met 4-1. Daarna won Henk met dezelfde cijfers van Mario Temmerman. Hiermee stond hij wel bij de beste vier. Wesley van Osch werd zijn tegenstander maar was op dat moment veel te sterk voor Henk en verloor hij met 5-2.

Wesley zat aan de zware kant. Zijn eerste partij tegen Corné van Mastrigt won hij met 4-2, daarna tegen Eddy Hoogenboom, die weer maar eens met zijn dubbels lag te knoeien, waar Wesley dankbaar gebruik van maakte en won met 4-1. Tony Martinez, de topper uit België, was in goede vorm, moest aantreden tegen Jacky Lamers en won deze met 4 tegen 1. Vervolgens speelde hij tegen Dennie Struys won met 4-0. De halve finale moest hij tegen Wilco Vermeulen ook deze won hij overtuigend met 5-0. Jammer voor onze streekgenoot, want tot de halve finale leek er geen vuiltje aan de hemel om te winnen van Tim van Zaane en Jeramy Jacobs met dezelfde uitslagen van 4-0.

In de finale won Tony de eerste leg. Daarna was het Wesley, 1-1,1-2,1-3, beide wierpen in de tweede leg een 180-er. Vervolgens was het alleen maar Tony, die 2-3, 3-3, 4-3 en 5-3 maakte. Wesley haakte even aan om er 5-4 van te maken, maar meer zat er niet meer in.
Tony wist in totaal twaalf keer 180 te gooien, wat goed was voor een extra prijsje.

De prijsuitreiking werd verzorgd door de wedstrijdleiding Jan de Visser, waarbij hij gesteund werd door Dennis en Tien, beiden zorgden voor de mogelijkheid van dit toernooi, met daarnaast uiteraard de overige sponsors. Aan de twee jeugddarters, Sander en Jimmy werd nog extra prijsjes overhandigd. De hoogste uitworp van 160 ging naar Wilco Vermeulen.

Winnaarsronde

1 Tony Martinez
2 Wesley van Osch
3 Wilco Vermeulen
3 Henk van der Horst

Verliezersronde

Eduard Tilleman
2 Jimmy Jonker
3 John Antes
3 Ton Franssen

Hoogste Finish: 160 door Wilco Vermeulen
Meeste 180-ers: Tony Martinez 12 keer

De organisatie Stichting Toernooi & Evenement bedankt alle sponsors en alle darters en zeker niet te vergeten de fotografe Moniek van Gils voor haar schitterende (dart) fotoreportage. Daarnaast een bedankje voor de goede samenwerking met Tien Koevoet Dance Masters en Café Bij Dennis.