Tony Martinez wint ook Open Zevenbergen 2016

Tony Martinez wint ook Open Zevenbergen 2016

Het darttoernooi Open Zevenbergen 2016 werd wederom gehouden bij Tien Koevoet Dance Masters. Samen met Feestcafe Bij Dennis presenteerden zij het toernooi. Tony Martinez uit Turnhout won de finale tegen Adrie Smans uit Breda.

Afgelopen zondag werd voor de derde keer het Open Zevenbergen gehouden. Vooraf aan het hoofdtoernooi, was een warming-up koppeltoernooi. 36 koppels schreven zich in en voor de singles waren er 71 deelnemers. Meer dan de helft kwam uit de gemeente Moerdijk, de overige darters vooral uit Westbrabant, België en Zuid Holland.

Koppeltoernooi
Van opwarmen in koppeltoernooi was eigenlijk geen sprake, want de triples werden behoorlijk geraakt. Het koppel Johan de Tree (Klundert) met Wesley van Osch (Roosendaal) wonnen de finale met 3-0 tegen het koppel dat vorig jaar de verliezersronde wist te winnen Adrie Smans en Francois van Dungen (Breda).
De verliezersronde werd gewonnen door de belgen Eddy Hoogenboom met Luc Snels (Turnhout). De hoogste uitworp werd geworpen door Martin van de Ree (Willemstad) 141.

Singletoernooi
71 singles speelden eerst in poules, waarna de scheiding werd gemaakt tussen de winnaarsronde en verliezersronde. Wat meteen betekende de knock-outfase. Bij de verliezersronde werden de eerste ronde gespeeld met een best of drie. De winnaarsronde daarentegen best of vijf.

In de verliezersronde waren de meeste darters uit de gemeente Moerdijk wel te vinden. Rob Godschalk wist de kwartfinale nog te halen. Een aantal staken er bovenuit en konden verder in de winnaarsronde, zoals Johan de Tree beste zestien, en Martin van de Ree de kwartfinale. De finale werd gespeeld door Marjolein Nooijens (Tilburg) en de Belg Luc Snels. Het was een eenzijdige partij en Luc won met 0-4.

De winnaarsronde was van hoog niveau. Daar zouden de prijzen uiteindelijk worden verdeeld onder de halve finalisten Tony Martinez, Andrew Helseman, Adrie Smans en Sander Aarden.
Voordat Tony de finale wist te behalen moest hij in de kwartfinale tegen Wesley van Osch. Dit werd al een finale-partij. In de beslissende leg waar in Wesley begon met 60, 180, 180, rest 81, wierp Tony 180, 140, 131 rest 50. Misten beiden de eerste beurt de dubbels en Wesley ook de tweede beurt! In de halve finale moest Tony wederom alles uit de kast halen tegen Andrew, ook dat werd een partij met een beslissende leg. Aan de andere kant van de sheet streden Adrie Smans en Sander Aarden eveneens in een spannend potje hun partij. Adrie won met 4-3.

De finale werd een eenzijdige partij, Tony won met 5-1.
De hoogste finish bij de singles werd door Adrie Smans geworpen, 160.