Winst en 170-finish voor Paul Vreugdenhil

Winst en 170-finish voor Paul Vreugdenhil

Afgelopen zaterdag is het derde rankingtoernooi gehouden van de Zevenbergse Dartranking in Gasterij De Engel te Zevenbergen. Paul Vreugdenhil uit Klundert won in de finale (best of negen) van Wilco Vermeulen uit Stampersgat, Wilco wist de eerste zes legs nog te volgen (3-3), maar verloor uiteindelijk met 5-3

Met 29 deelnemers zaten we weer op ons oude niveau, de afgelopen toernooien met 46 deelnemers was bijna een overbezetting. Onze rankingdarters hadden weer een ouderwetse dartavondje. Gezellig samen aan de bar, een beetje ouwehoeren, drankje erbij en een potje darten. Met dit aantal werd dan ook gekozen om zes voorrondes te spelen, zodat iedereen er lekker in kon komen. Het aantal punten wat nodig was voor plaatsing bij de beste 16, werd 7,5 punt.

In de voorrondes werd er geschiedenis geschreven door Jimmy Jonker, door zijn vader Jan Jonker te ver-slaan met 2-0. Jimmy toch al ruim acht jaar aan het darten, van jongs af met zijn vader mee naar de ranking, wordt steeds beter. We zullen nog veel van hem zien. Paul Vreugdenhil wist in zijn partij tegen Kees Agterdenbos uit Fijnaart De hoogste van 170 uit te gooien. Volgens mij is dit voor Paul ook de eerste keer op de Zevenbergse Dartranking.

De boys uit Zoetermeer waren ook weer aanwezig onder leiding van oud Jan Steen teamlid Danny Haverkorn. Danny, wel enigszins ingeboet op zijn talent, kon zich wel plaatsen bij de besten, waarna het ook gelijk weer over was tegen Edwin Gelens. Plaatsgenoot Morton Delmonte deed het beter en won van Rob Godschalk, maar verloor daarna met eerst 2-0 voorgestaan te hebben tegen Edwin Gelens met 3-2. Dat voor Edwin Gelens zeker een opsteker was, want hiermee kwam hij in de halve finale waar Paul Vreugdenhil hem met een lachend gezicht stond op te wachten. Paul won deze met 4-1 en wist ook nog een 146 en 110 uit te gooien.

Wilco Vermeulen behaalde, zonder een leg af te staan, als enigste de volle winst in de voorrondes. De meeste moeite om te winnen had hij in de kwartfinale tegen Eddy Hoogenboom. Na een 2-0 voorsprong werd het uiteindelijk nog een nipte 3-2 overwinning. Iwan Silvius werd in de halve finale zijn volgende tegenstander en deze won hij ook met 4-1. Iwan had eindelijk de halve finale weer eens behaald en dat is ook zo’n beetje het gemiddelde wat hij de afgelopen jaren ook waard is. Met 8,5 punt door naar de beste zestien, vervolgens van Edwin Delmonte winnen en een schitterende overwinning op de altijd moeilijke tegenstander Johan de Tree bracht hem tot de halve finale.

De rankingdarters Marijn van Peer en Johan en Dian Stoop behaalde niet de beste 16. Johan kwam bijna zo als gebruikelijk een half puntje te kort. Marijn strandde op 5,5 en Dian op 4 punten. Jan Willem van Ham was er wel bij. Weliswaar de eerste ronde eruit, maar pakt toch al drie toernooien die belangrijke extra punten mee.

De finale Paul Vreugdenhil vs Wilco Vermeulen. Paul de afgelopen weken in een goede vorm. Wilco won wel zijn partijen, niet supergoed maar wel gedegen. Juist door dat gedegen spel van hem, ben je niet zomaar van hem af. En dat bleek ook wel. Paul maakte een super start met een 12-darter en een 121-finish. Vervolgens kon hij dat nivo niet doorzetten en maakte Wilco gelijk. Zo konden beide hun legs houden. Paul kwam op 2-1, Wilco 2-2, Paul 3-2, Wilco 3-3. Paul maakt 4-3, om vervolgens door te drukken naar de overwinning 5-3.

Aantal 180-ers: 21 keer
Hoogste finish: 170 door Paul Vreugdenhil